​2019 Aralık ayında Çin’de nükseden virüs ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü böyle bir hastalığın varlığını(koronovirüs) ortaya koydu. Sağlık bakanlığı doğru kararlar verebilmek için 28 öğretim üyesinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı. Bu komisyonda eğitim modülleri hazırlandı ve tüm hastanelerimize bu modüller dağıtılarak gerekli önlemler alındı.
​Ankara’da hızlı tanı koyulmasına yönelik çalışmalar yapan bilim gurubu oluşturuldu.
​Reoloji gurubunda dünyanın bir adım önünde hızlı tanı koyma ile ilgili bir kit geliştirildi. Bu Türkiye için övünç kaynağıdır.
​Havalimanlarında 365 gün 24 saat sağlık personeli bulundurulmaya başlandı. Çin’den ve yurt dışından gelen tüm yolcular için bulaşıcı hastalık kontrol önlemleri devreye sokuldu. Termal kameralarla taramalar yapıldı. Havayolu şirketleri, tur operatörleri ve turizm şirketleri bilgilendirildi ve ortak çalışmalar yürütüldü.
​Ülke genelinde karantina odaları ve negatif basınçlı sedyeler, koruyucu ekipman ve malzemeler tüm illerimize dağıtıldı. Ankara’da özel bir karantina hastanesi teşkil edildi.
​Dünya Sağlık Örgütünün duyurduğu önlemleri Sağlık Bakanlığımız 20 gün önceden uygulamaya başladı.
​Sınırlarımızda Sahra Hastaneleri kuruldu. Şüpheli bölgelerden gelenler bu hastanelerde karantinaya alındı. Giren tüm araçlar dezenfekte edildi. Yüzde yüz yerli dezenfektan üretildi.
​Türkiye’nin ileri gelen bilim insanlarıyla başlatılan çalışmalar sonucunda 9 ülke birden yardım talebinde bulundu. ABD ve Dünya Sağlık Örgütünün en iyi korunan ülke olarak Türkiye’den övgüyle bahsetti.
​Türk insanının tamamını ilgilendiren önemli bir konuda, güzelin hakkını vermekten daha güzel bir şey yoktur. Allah hepimizi virüs halen neden Türkiye’ye yayılmadı düşüncesinde olanların şerrinden korusun.
​Trabzon Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı olarak Sağlık Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz.
 
Bekir Sıtkı TARIM
MHP İl Başkanı