AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon eski Milletvekili ve Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Trabzon eski Milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Aydın Dumanoğlu, Av.Ayşe Sula Köseoğlu, TFF Yöneticisi Yılmaz Büyükaydın, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları, Eski İl Başkanları, Eski Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kollarının mevcut ve eski başkanları ile AK Parti’nin Trabzon’da geçmişten bugüne  A kadrosunda görev alan yöneticiler katıldı. 

BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTEDİR
Toplantının açılışında AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bugüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaretlerinden videolar gösterildi. Ardından ise AK Parti Trabzon İl Başkanı Revi açılış konuşması yaptı. 

Revi Konuşmasında ;
Değerli dava arkadaşlarım geçmişten günümüze partimizde görev yapan teşkilat mensuplarımızla bir araya geldiğimiz bu güzel toplantıya hepiniz hoş geldiniz. 
Her toplantımızda AK Parti kurulduğu günden beri, partimizin büyümesinde ve gelişmesinde emeği olan bütün teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum diyerek sizleri anıyoruz. 
Allah’a şükür bugün burada sizlerle birlikteyiz. Bu vesileyle teşekkürü bizzat size hitaben yapıyor olmak çok güzel bir duygu.  
Bu süre zarfında aramızdan ayrılarak ebediyete irtihal eden değerli dava arkadaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum.
Partimiz 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulduğu günden itibaren birçok zorluğun üstesinden gelerek ülkemizi bugünlere taşıdı. 
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin makûs talihini yenerek Türkiye'yi büyük ve güçlü hale getirdi. 
 
Bir dava partisi olan AK Parti’de dün liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedefleri siz gerçekleştiriyordunuz, bu gün ise bu kutlu görevi bizler yerine getirmeye çalışıyoruz. 
Tıpkı sizin gibi bizler de almış olduğumuz AK Parti davasının bayrağını elimizden geldiğince daha yükseğe çıkartarak bugüne taşıdık ve bugünden sonra da aynı inanç ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. 
 
Bildiğiniz üzere Ülke olarak uzunca bir süredir; özellikle Gezi olayları sonrasında küresel güçlerin ve üst aklın saldırıları ile karşı karşıyayız. 
Bizler hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hem de bu Kutlu devletin idaresini elinde bulunduran AK Parti hükümetleri olarak büyük emek ve gayret sarf etmekteyiz. 
 
Bugün millet olarak hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. 
Milli birlik ve kardeşliğimizi sağlayacak ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak gayretleri ortaya koymalıyız. 
Özellikle bu gayretin büyük ağırlığı AK Parti olarak bizlerin omuzlarındadır. 
Ülkemizin bu gidişatından rahatsız olanlar bu durumun önüne geçebilmek için Cumhurbaşkanımızı defalarca hedef aldı. Partimizi bölmek ve yıkmak için derin planlar yaptılar. 
Bugün de uygulamaya çalıştıkları kötü senaryoların hepsi aynı tezgâhtan çıkmaktadır. 
Bunu artık hepimiz net şekilde görmeli bu durumun farkında olmalıyız.
Bugün hepimiz bir olmak zorundayız! 
Bu günlerde bizleri birbirimize düşürmek için 
hiç şüpheniz olmasın, ellerinden geleni yapıyorlar. 
Bu sebeple bu günkü toplantımız büyük bir önem arz ediyor. 

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle; 
"Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez" 
Kıymetli dava arkadaşlarım! Bugün hepimize büyük bir görev düşmektedir. 
Hepimizin üzerinde ülkemizin köklü tarihi ve bütün mazlum milletlerin sorumluluğu vardır.

Şuna inanınki bütün mazlumlar Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gözlerinin içine bakıyor. 

İşte bu yüzden bugün birlik ve beraberliğimizi diri tutarak daha güçlü olmak zorundayız. 
Genel Başkanız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğine, bizim birliğimize hem Türkiye'nin hem de dünyanın ihtiyacı var.
Bugün partimizi bölmek isteyenlere inat birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek mecburiyetindeyiz.
Eğer bu hassasiyetleri taşırsak inanın bizi hiçbir düşman yerimizden oynatamaz! 
Bizi yerimizden oynatmaya dahi cesaret edemez!
Elimizin tersiyle ittiğimiz eski düzeni geri getirmeye çalışanlar kendi keyifleri için Milletimizin kazanımlarını hiçe saymaktalar. 

Milletimize maraba gözüyle bakanlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kazandığımız haklarımızı gasp etmek için var güçleriyle çalışıyorlar. 
Bizler Kararlıyız! 
Ülkemize ve Milletimize hizmet etme gayesiyle çıktığımız bu yolda hiçbir nefsi duygunun esiri olmayacağız. 
Üzerimize düşen ne ise layıkıyla yerine getirip tevekkül edeceğiz. 
Liderimize olan sadakatimizden ve bağlılığımızdan asla ödün vermeyeceğiz. 

Bizler ülke olarak tam bağımsızlığımıza Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kavuştuk.

Milletimiz gerçek özgürlüğe bu dönemde ulaştı. 
Milletimize tepeden bakan zihniyetlerin 
'Muhtar bile olamaz' dediği 
Cumhurbaşkanımız ve Genel Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün doğum günü. 
 
Ömrünü Milletimize adayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün 66 yaşında. 
Ona gerçekten çok şey borçluyuz. 
O, liderliğiyle adeta milletimizin boyluna takılan yuları koparıp attı. 
Yüce Allah O’nu başımızdan eksik etmesin. 
Hep birlikte nice AK YILLARA
İYİKİ DOĞDUN REİS!
Tarihleri kesinleşen kongrelerimiz şu şekilde;
Köprübaşı 29 Şubat, Maçka 1 Mart, Hayrat 14 Mart 
Araklı 15 Mart, Vakfıkebir 28 Mart, Tonya 29 Mart,
Şalpazarı 19 Nisan ve Dernekpazarı Kongremizi de 18 Nisan’da saat:11.00’da gerçekleştireceğiz. 
Kongre sürecimizin başarılı olmasını ve neticesinin de şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.

MURAT ZORLUOĞLU KONUŞMASINDA 


GÜN KARDEŞLİĞİMİZİ TAHKİM ETME GÜNÜDÜR.. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sizler emeğinizle, fedakarlığınızla, vefanızla çok önemli görevler ifa ettiniz. AK davaya verdiğiniz katkıyla her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz. 
AK Parti kadroları olarak bizler en küçük zaafiyet gösterir, surda delik açtırırsa pusuda bekleyen kin ve nefret dolu güruhun nasıl üzerimize çullanacağı belli değildir. Gün, kardeşliğimizi tahkim etme günüdür. Kongrelerimizi işte bu şahlanışa getirme zarureti vardır. Sadece kırgınlıkları, küskünlükleri gidermekle kalmayıp 7’den 70 herkesin gönlünde taht kurmalıyız. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği kadim şehir Trabzon’u her alanda geliştirmek ve kalkındırmak hepimizin ortak görevi. 18 ilçe ve 704 mahallenin meselelerinin çözümü için yoğun çaba harcıyoruz. Ganitadan Beşirli’ye yepyeni sahil düzenlemesi için çalışıyoruz. Sanayi sitesini daha iyi yere taşıyarak Değirmendere’ye şehre daha fazla katkı yapar hale dönüştürmek istiyoruz. 2023’de tamamen yenilenmiş Çömlekçi Mahallesi için uğraşıyoruz. Yeni otogar, modern taşıma sistemleri, daha konforlu otobüsler ve daha konforlu dolmuşlar için çaba gösteriyoruz. Turizm alt yapımızı güçlendirmeye çalışıyoruz. Birkaç sene içinde Trabzon’da ki değişim ve dönüşümü çok daha net şekilde görecek daha fazlasını yapmak için bizleri cesaretlendireceksiniz. En büyük temennim, emanetini omuzlarımıza yükleyen halkımızın hayır duasını almaktır. Şehrin dinamikleri uyum içinde, koordinasyon içinde, Trabzon’a eser üretmeyi sürdüreceğiz. Trabzon 5 yıl sonunda belediye hizmetleri bakımından örnekle gösterilen, parmakla gösterilen şehir haline getireceğimizi umuyorum” dedi.

ESKİ BAKAN BAYRAKTAR: BUGÜNLERİ ÇOK ARARIZ
AK Parti eski Trabzon Milletvekili ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise özetle şu şekilde konuştu: “Bu dava esas itibariyle kutsal bir davadır. Eski arkadaşlarımız içinde kırgınlık olabilir, haklıdırlarda.. Emek veren arkadaşlarım var burada. Partimize gönül veren, Trabzon’da yaklaşık 350 bin 400 bin insan var. Şuanda 83 milyon ülkemizde 50 milyon insan. Böyle bir teveccüh var partimize. İnanın, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş kodlarını beğenmeyen, bu milletin yaşama ruhunu, oluş ruhunu benimsemeyen insanlar iktidara gelirse vay halimize. Bu günleri çok ararız. Onun iin Cumhurbaşkanımız gayret ediyor. Teşkilatlarımızın heyecanları artsın, dinmesin, bozulmasın. Ama bizde gayret göstermeliyiz. İlk günün heyecanıyla, bu iktidar bir şekilde sürmeli. Allah’a inan, Vatanını seven, Milletini seven, üretimi ve inancı önceleyen insanların oluşturduğu iktidarlar yürümeli. Bu çalışmakla olur, çalışınca olur. Türkiye, islamiyet için, insanlık için önemlidir. Trabzon, Türkiye için önemlidir. Trabzon mücadelecidir, savaşçıdır, vatanını sever.. Sağcısı da solcusu da hepsi bu vatanını sever. Bu vatanın çakıl taşını da sever. Trabzon bugün Türkiye’de iyi durumdadır, köşe başı olacak, yatırımlar artacak, gelişmesiyle kalkınmasıyla, gençlerine iş bulmasıyla çok daha iyi duruma gelecek ve Türkiye’yi de iyi duruma getirecek. Biz, 2001 yılında kurulduk. Şöyle bir söz var, haddim değil ama, kuruluşta ilk önce gelenler en sona gider. Siz kafanızı yormayın gitmez onlar. İstikam kuvveti gibi.”

,