İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Bu kurulun çifte standardının amacı nedir? Neye göre karar alıyorlar” dedi. 

 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, Kadınlar Pazarının yıkımı sonrasında esnafların ticari faaliyetlerine devam etmeleri için sur dibine yaptığı dükkanlarla ilgili Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun aldığı karar bugün yeniden gündeme geldi. 
Kurulun sur dibinde yapılan dükkanların izinsiz olduğunu, sorumlular hakkında yasal soruşturma yapılmasını ve yapıların kaldırılmasına kararını eleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Bu kurulun çifte standardının amacı nedir?” diye sordu. 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin başlangıcında konuyla ilgili gündem dışı söz alan Çakıroğlu, “Tabiat Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun, Pazarkapı’da yapımı devam eden geçici dükkanlarla ilgili aldığı kararla ilgili.. Tabiat Kültür Varlıklarını Koruma Kurumu bugüne kadar Trabzon’da hiçbir yapıyı koruduğuna ilişkin somut bilgi belge ortada yok. Amacım bu kurulu incitmek veya hırpalamak değil. Trabzon’a ilişkin tarih Gülcemal’e dolgu olarak taşınırken kurul ortada yoktu. Reşadiye’de yapılan köprülü kavşağa milyonlarca lira harcanırken kurul ortada yoktu. Benim anlamak istediğim, bilmek istediğim, anlamaya çalıştığım durum şudur. Bu kurulun çifte standardının amacı nedir? Neye göre karar alıyorlar. Değişiklik mi oldu?” dedi.
Çakıroğlu, yapıların 2 yıl sonra yıkılacağını hatırlatarak, “Geçici prefabrik veya 2 yıl sonra yıkılacağını bilinen bir konuda bir çok insanı sıkıntıya sokacak karara imza attı. Ben kendilerini geçmişten bugüne kadar sorgulamalarını ve Trabzon kamuoyuna kendilerini anlatmalarını talep ediyorum” diye konuştu. 
Konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yorum yapmaması ise dikkat çekti.