Meral Akşener'in esnaf ziyaretleri sonrası bir açıklama yapan Örs, "Genel Başkanımız ile birlikte bugün İstanbul'dayız. Sadece seçim zamanı değil her zaman sahadayız. Genel Başkanımız il il, ilçe ilçe geziyor, esnafı ziyaret ediyor, vatandaşlarımızın şikayetlerini dinliyor. Bizim de asli görevimiz vatandaşı dinlemek, sorunlarını TBMM'ye taşımak ve sorunların çözümüne katkı sağlamak adına çalışmaktır. O yüzden, halkın ve esnafımızın dertlerini dinliyoruz." dedi. 

Esnafın iflasın eşiğinde olduğunu belirten İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, açıklamasını şöyle sürdürdü, "Ülkemizin yaşamış olduğu sorunların kaynağına inip sorunları ilk ağızdan duyuyoruz. Sahada karşılaştığımız vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın bizlere ilettikleri sorunlar bir hayli fazla. Gezdiğimiz her yerde esnafın feryadı ile karşılaşıyoruz. Gördük ki; İstanbul'daki esnafımızın derdi ile Trabzon'daki esnafımızın derdi aynı. Esnaf perişan, vatandaş dertli, gençler endişeli. Pandemi öncesinde zor günler yaşayan esnaf, salgın sürecinde iflasın eşiğine gelmiş. Bazıları siftah bile yapamadan evine dönüyor. Dükkan çalışmıyor ama kira, kredi borçları, su, elektrik faturaları, sabit masraflar çalışıyor. Birçoğu bu süreçte devlet desteği alamamaktan yakınıyor. Yandaş medya ne kadar güllük gülistanlık bir tablo çiziyor olsa da sokağa indiğinizde gerçek durum farklı. Sahada İYİ Parti'den başka kimse yok. İktidarın meydanlardan çekildiğini, halktan uzaklaştığını görüyoruz. AK Parti bu vurdumduymaz siyaseti bırakıp vatandaşın ve  esnafın dertlerine çare olmalıdır. "

Açıklamasının sonunda esnafa faizsiz ve uzun vadeli kredi desteği verilmesini isteyen Milletvekili Örs, "Pandemi sürecinde ticari faaliyetlerine geçici süreyle ara verilen ve sonrasında büyük ekonomik sorun yaşayan tüm esnaf ve sanatkârlarımıza özel bir paket hazırlanmalı, hiçbir engel ve prosedür olmaksızın talepte bulunan her esnafımıza faizsiz ve uzun vadeli kredi imkânı sağlanmalı; esnafımız, hem bu darboğazdan hem de yaşanan ekonomik kriz, pandemi, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarılmalıdır." dedi.