İçişleri Bakanı Trabzon ve 22 İlin Emniyet Müdürlerini Değiştirdi 

Haber  : www.trabzonhaber24.com

İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile 22 ilin Emniyet Müdürü değişti. 22 ilin arasında Trabzon'un da yer alması dikkat çekti. Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan merkeze alınırken yerine Iğdır Emniyet Müdürü Orhan Çevik atandı. İçişleri Bakanlığı’nın bugünkü Resmi Gazete ‘de yayımlanan, “Jandarma Genel Komutanlığı” , “Mülki İdare Amirleri“ ,“Emniyet Müdürleri ” kararnamesi ile 22 ilin emniyet müdürü değişti. Buna göre; "Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Orgeneralliğe terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanlığı’na, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Korgeneralliğe terfi ettirilerek Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na atanmışlardır.

300 MÜLKİ İDARE AMİRİ YER DEĞİŞTİRDİ

“Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi” ile 300 Mülki İdare Amirinin görev yerlerinde değişiklik yapılmıştır. Kararname kapsamında 45 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa atanmış olup, büyük illerimize birer kadın Vali Yardımcısının ataması gerçekleşmiştir. Önem arz eden ilçelere ataması gerçekleştirilen Mülki İdare Amirleri mesleğinde temayüz etmiş, tecrübeli meslek mensupları arasından atanmıştır.

22 EMNİYET MÜDÜRÜ YER DEĞİŞTİRDİ

Resmi Gazete ’de yayımlanan , “Emniyet Müdürleri Kararnamesi” ile; 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürü’nün yerleri değişmiştir. 10 İl Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınmış, 4 İl Emniyet Müdürü Merkez Teşkilatındaki birimlerde görevlendirilmiş ve 8 İl Emniyet Müdürü’nün yerleri değişmiştir. 10 İl Emniyet Müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 İl Emniyet Müdürü merkezdeki birim amirlerinden atanmıştır. Yine aynı tarihli İçişleri Bakanı onayı ile 3 Polis Okulu Müdürü ile merkezdeki 7 Birim Amirinde değişiklik yapılmıştır." açıklaması yapılmıştır.

TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜ ORHAN ÇEVİK KİMDİR ? 

1969 yılında Yalvaç’ta doğan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Çevik, 1987 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. İlk görevine Ankara’da başlayan Müdür Çevik sırasıyla Elazığ, Ordu, Manisa, Ankara illerinde ve  Özel Güvenlik Denetleme ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda çeşitli rütbelerde görev yaptı.

 26 Ekim 2016 tarihli Kararname ile Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak görevlendirilen Orhan Çevik evli ve iki çocuk babası. Orhan Çevik 19.08.2017 Karanemesi ile Trabzon Emniyet Müdürlüğüne atandı.