Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği 7 Ekim de trabzon’da başlayıp 14 Ekim pazartesi günü Ankara’da tamamlanan“Kuruluştan Kurtuluşa” gezi projesi çerçevesinde gezi programının son durağı Ankara’da içişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaret etmekle noktalandı.

İçişleri Bakanlığı ziyaretine TGC Başkanı Ersen Küçük,TRT Trabzon Müdürü Sami Serdar Şişman,Trabzonhaber24.com Editörü Gazeteci Ömer Altıntaş ,Trabzon’da Ofisi olan Ulusal Medya temsilcileri ile Yerelde görev yapmakta olan Basın mensupları katıldı.

SURİYEDE MİSAFİRİZ 

İçişleri bakanı Süleyman Soylu Trabzonlu gazetecilerele gerçekleştirdiği yemekli sohbet toplantısında özellikle Suriye’de yürütülmekte olan “Barış Pınarı” hareketi ile ilgili son derece önemli açıklamalar yaptı.

Türk milletinin terörü içeride büyük ölçüde minimize ettiğini; sınırlarımız dışından ülkemize yönelen terör olayları konusunda da bu hareketi başlattığını ve bu harekatın bu konuda son derece başarılı olduğunu ifade etti.

Güneydoğu’da yedi yüze yakın yerde roket atışının yapıldığının ve aralarında çocukların da bulunduğu sivil vatandaşlarımıza yönelik terörist saldırıların da olduğunu belirten içişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu yürütülmekte olan Barış pınarı harekatı’nın sadece bu günümüz değil gelecek nesillerimiz için de son derece önemli olduğunu Türk milletinin bir beka davası olduğunu ifade etti.

AKINCI’YI DİKKATE ALMAYA GEREK YOK 

Kıbrıs’ın sözde cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın talihsiz beyanatını soran bir gazeteciye ise:
 Ben bundan üç ay önce Kıbrıs’a seyahate gittim Akıncı’nın yanına hiç uğramadım bile.
Akıncı’nın bu beyanatı bizleri ve bütün Türk milletini derinden yaralamıştır.
Ama bu tip insanları çok da dikkate almamak gerekir diye ifade etti içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu.

Trabzonlu gazetecilerle yemek sonrası Toplu fotoğraf çekildikten sonra tek tek ilgilenerek ve vedalaşarak içişleri bakanlığı kapısının önünden Trabzon’a uğurladı.

X