Genç, iftar geleneğini devam ettiriyor
Genç: AK dava 24 Haziran'dan galip çıkacak
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, artık geleneksel hale gelen AK Parti Trabzon kurucu il, ilçe ve belde başkanlarına iftar yemeği verdi.  Bu yıl 5.'si düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda kurucu ilçe ve belde belediye başkanı katıldı. 
Başkan Genç, "Bu birlik ve beraberlik içinde Trabzon'da ve Türkiye'de 24 Haziran'dan galip çıkarak; AK dava olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi. 
AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana hep yükselerek geldiğini belirten Başkan Genç, "14 Ağustos 2001 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde kurulan bu kutlu yolculukta yer almayı Cenabı Allah bize nasip eyledi. Kurulduğumuz günden bu yana her zaman diliminde yükselerek kıymetli cumhurbaşkanımız sadece ülke içinde değil, bütün mazlum ve masum insanlığın sesi oldu. Haksızlığa karşı makamı ve mevkisi ne olursa olsun bunu onların yüzüne karşı haykırdı. Önemli bir gelişmedir. Artık yeryüzünde bütün insanlığa sunduğumuz medeniyet anlayışının tekrar ayağa kalktığını görmekteyiz. Bu anlayış milletimizin de desteğiyle devam edecektir. Böyle bir sorumluluğumuz var. Geldiğimiz sürecin daha iyi noktalara çıkması için önümüzdeki kritik bir seçim vardır. Bütün parti ve belediye başkanlarımızla, üyelerimizle el ele vererek inşallah bize yakışanı yapacağız." diye konuştu.  
"MECLİSTE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAMALIYIZ"
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde mecliste çoğunluğu sağlamak için her bir oyun önemli olduğunu belirten Başkan Genç, Bu seçimin diğerlerinden bir farkı vardır. Biz şu anda Trabzon'da vereceğimiz oyla sadece Trabzon milletvekillerini seçmekle kalmayacağız, yani cumhurbaşkanımızı seçmekle kalmayacağız, Trabzon'da artırdığımız her bir oy Edirne'de, Tekirdağ'da eksik bir gediği tamamlayacak. Onun için böyle önemli bir seçimin arifesindeyiz. İnşallah, Trabzon da kendine yakışanı yapacak. Bu birlik ve beraberlik içinde inşallah 24 Haziran'dan galip çıkarak Trabzon'da ve Türkiye'de AK dava olarak yolumuza devam edeceğiz. Bizler sizlerin tecrübeleriyle birlikte sizlerden aldığımız bayrağı sizlerle istişareyle birlikte daha ileri noktalara taşımak için gece gündüz demeden çalışma gayreti içinde olacağımızı ifade etmek istiyorum. Burada olan olmayan herkese ve sizlere katılımınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum." dedi. 
Konuşmasında,  "Biz, konuşmadık, icraatlarla götürdük, belediyeyi, partiyi" diyen Trabzon Eski Belediye Başkanı Niyazi Sürmen, "Sizleri burada görmek bizler için büyük bir iftihar. Mükemmel duygularla mükemmel hizmetleri yaptık. Konuşmadık, icraatlarla götürdük, belediyeyi, partiyi. Ayrılığımız hiç yoktu, hep birlikteliğimiz vardı. Hepinize saygılar sunuyorum." cümlelerine yer verdi.  
"17 YILDAKİ EN ÖNEMLİ SEÇİM"
AK Parti kurucu üyesi Mustafa Yanmış 24 Haziran seçimlerinin 17 yılda yapılan en en önemli seçim olduğuna dikkat çekerek, "Değerli kardeşlerim 17 senedir beraber olduğumuz bu partide hep birlikte çalıştık. Önümüzdeki bu seçimleri 17 yılda yapılanların en önemlisi olduğuna inananlardanım. Birlik ve beraberlik içinde hareket edersek bu seçimi kazanırız. Gerçekten ölüm kalım meselemiz olduğunu bilerek bunu söylüyorum. İnşallah tek vücut oluruz ve bu seçimi kazanırız. Sizin desteklerinize partimizin çok ihtiyacı var." dedi. 
EN ÖNEMLİ GÖREVİM AK PARTİ
Konuşmasında AK Parti kurucu İl Başkanlığı görevinin bütün hayatı boyunca yapmış olduğu en kıymetli görev olduğuna dikkat çeken AK Parti Kurucu İl Başkanı İbrahim Keskin, "Değerli dostlar ben hayatta çok işler yaptım, çok görevlerde bulundum. Ama bunların içerisinde herhalde en kıymetlisi AK Parti'nin Trabzon'da kurucu il başkanı olmak görevidir. Siz değerli arkadaşlarımıza AK Parti'yi Trabzon'da kurduk. Ben bu yemeği tertip eden değerli belediye başkanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha nice başarılara diyorum, hepinize saygılar ve sevgiler diliyorum." sözlerine yer verdi. 
"ELLERİMİZİ DEĞİL BEDENLERİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"
Konuşmasında, "AK Parti kurulurken birçok insan sağa, sola öteye, beriye kaçıyordu. İşte bu teşkilat, buradaki insanlar ellerini değil bedenlerini taşın altına koyan insanlardır." diyen AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, "Dolayısıyla sizlerle birlikte olmaktan, onur duyuyorum, mutluluk duyuyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Allah-u Teala sizlerin yaptığı emekleri zayi etmedi, bunu çok daha iyi neticelerini 2050, 2060'lı yıllara geldiğimizde göreceğiz. Bu dava öyle bir davadır ki 2060, 2070'lere girdiğimizde bizim torunlarımız, bizim çocuklarımız bakın benim babam da benim dedem de bu davada hizmet etti diye gurur duyacaklar. Bu davada emeği geçmiş olan siz değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da sizi desteklerinizle yanımızda görmeyi arzu ediyoruz. Vefat eden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sağolun, varolun." diye konuştu.  
AKDENİZ, VEFAYA DİKKAT ÇEKTİ
AK Parti Eski İl Başkanı Ali Rıza Akdeniz  ise, "Başkanımıza öncelikle böylesine gelenekselleşen bir olayı başlattığı ve bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Ticarette olduğu gibi siyasette de vefa çok önemlidir. Vefa gerçekten maddenin mana kısmınıdır. Ve başkanımız bu manada bize bu duyguları yaşattığı için teşekkür ediyorum. Hayatımızın mana ve maddi tarafı vardır. Dolayısıyla yaptığımız işlerin hep maddi tarafını görmeyeceğiz, mana tarafını da göreceğiz. Bütün arkadaşlarımızın burada olması bizi sevindirmiştir. Demek ki fire vermiyoruz, demek ki gittiğimiz yolun hak yolu olduğunu da düşünüyoruz. Yani hizmet açısından hak yolundayız. Hangi görevde bulunursak bulunalım yaptığımız görevlerin manası adalettir. Biz herkese eşit davranmak zorundayız. 2018 seçimleri gerçekten çok önemli bir süreç. Gerçekten maddeyi manayla birleştireceğimiz bir seçim aynı zamanda. Çünkü bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin devam etmesi mutlaka 2018 seçimlerinin başarılı geçmesi lazım. Bir oy çok önemlidir. Bir oyla siz bir sistemi değiştirebilirsiniz ve onu eski haline getirmek çok zor olabilir. Hepimiz kardeşlerimizden oy isteyelim. Oy istemek onları onurlandırır. Dolayısıyla hepimizin bu sistemin devam etmesi çalışması lazım. Herkese çok teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.   

Konuşmasında AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerini kazanamama diye bir telaşının ve endişesinin olmadığına dikkat çeken AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ise "Belediye başkanımıza bu organizasyonu başlattığı bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizim yapmamız gerekeni o yapıyor ama biz de ayrı gayrı yoktur. Biz 57 tane kongre gerçekleştirdik. Allah nasip ederse 24 Haziran'da seçimlere gideceğiz. İnanın çok fazla bir telaşımız ve endişemiz olmadı. Sizler bize öyle bir sistem teslim ettiniz ki hiç endişelenmedik. Hemen çalışmalara başladık. Şu anda 59 aday adayımız var. Allah nasip ederse de pazartesi adaylarımız belli olacak. Biz aynı bu ekiple sahada olacağız. Şundan en küçük bir şüpheniz olmasın bir eksikliğimiz varsa o da zaman yetersizliğinden ya da düşünemediğimizdendir. Yoksa başka bir niyetimiz olamaz. Hepinizin üzerimizde emeği var, Allah razı olsun. Şöyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanını seçelim. Cumhurbaşkanını seçeceğiz ama onu destekleyen meclisin de olması lazım. Dolayısıyla ikisi de önemli. Hep birlikte bu işin altından kalkacağız. Böyle güzel bir organizasyonda bizleri buluşturan başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah 25 Haziran'da çok iyi bir sonuç elde ederiz diyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum." diye konuştu.