Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı’ndan”15 Temmuz Açıklaması”

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü  dolayısıyla  Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Yılmaz şu açıklamaları yaptı.Mustafa Yılmaz;15 Temmuz darbe girişimini unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, "Tarihimizin en zor günlerinden biri olan 15 Temmuz'un yıldönümüne giriyoruz.15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi" dedi.
15 Temmuz'un İstiklal Harbinden bu yana ülkenin karşılaştığı en büyük tehlike olduğuna işaret eden Yılmaz, FETÖ/PDY terör örgütünün ülkeyi ele geçirme planının millet tarafından bozulduğunu söyledi. Yılmaz, "O gece Fetullahçı terör örgütü devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı; Türkiye Cumhuriyeti'ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve ferasetiyle bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bizler ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" diye konuştu.
Bizim  hükümetimizden tek isteğimiz; Devlet kadrolarında görevlendirmelerin cemaat, tarikat veya grup mensubiyetlerine göre değil adalet ve liyakate göre yapılmasıdır. Devletin temelinin adalet olduğunu sadece lafta değil, uygulamada da göstermek zorundayız. Makam ve mansıpların şu veya bu cemaat, parti veya gruba mensubiyet temelinde değil; ehliyet ve liyakat ölçülerine göre verilmesi, sağlam bir devlet düzeninin ve toplum barışının olmazsa olmaz şartıdır.