Direksiyon’da kaptan var


Trabzon’un Yomra İlçesi’ne bağlı Kaşüstü Mahalle muhtar adayı Süleyman Çalışkan, mahallesine hizmet için direksiyon geçtiğini ifade ederek mahalle sakinlerinden 5 sene için vize istedi. Kaşüstü-Hastane Dolmuş Kooperatifi Başkanlık görevini de yürüten Çalışkan, mahallede esnaflık yaptığı için sorunları da çok iyi bildiğini dile getirdi. Çalışkan, “Akşamları ev ziyaretlerinde bulunup, halkın desteğini istiyorum. Mahallede kadınlar için kurslar, öğrenciler ve bütün mahalle halkı için kütüphane düşünüyorum. Yaklaşık 7 bin 500 seçmeni olan mahallede, sorunları çok iyi biliyorum ve ortadan kaldırmak istiyorum” dedi.
Çalışkan, tek amacının hizmet olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hizmetten başka bir amacımız yok. Uzun yıllardır hemşehrilerimize esnaf olarak hizmet ediyorum.  Mahallemiz adına yardımlaşma derneği kurarak, ihtiyaç sahiplerinin düzenli olarak takibini sağlayacağız. Parklarımıza güvenlik noktası konulması ve bayan tuvaletlerinin yaptırılması yönünde de çalışmalarımız olacak." 
Çalışkan, “Mahalle halkımızın büyük desteğiyle bu göreve talibiz. Görev bizlere verilirse yoğun şekilde çalışacağız, hizmetlerimizde sınır tanımayacağız. Mahallemizle iletişimimiz çok kuvvetli. Bu sebeple de aramızdaki görüş alışverişi daha kolay oluyor. Sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan güçlü ilişkilerimiz nedeni ile ciddi tecrübe kazanmış durumdayız. Bu minval üzeri daha güzel hizmetler yapacağıma eminim” ifadelerine yer verdi.
‘Kaşüstü Mahallesini yuvamız gibi görmekteyiz’ diyen Süleyman Çalışkan, “Mahallemiz için daha güzel neler yapabiliriz düşüncesine sahibiz.  Kentsel dönüşüm, kanalizasyon, park ışıklandırması ve daha pek çok sorunları yakinen bilmekteyiz. Elimizden geldiğince, azalarımız ve siz değerli mahalle sakinlerimiz ile el ele vererek istişareler yaparak hizmet etmeye hazır olduğumu belirtirim. Şahsım olarak gece gündüz mahallemizin emrinde olacağımı bilmenizi isterim. Bizler ekibimizle sizlerin desteği ile hizmet için yola çıkmış bulunmaktayız. İnanıyoruz ki çok güzel hizmetlere hep birlikte imza atacağız” diye konuştu.
 Kaşüstü Mahallesi sakinleri ile sürekli istişare halinde olacağını vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti: “Çocuklarımız ve mahallemizin sakinleri için her yıl sosyal faaliyetler, etkinlikler yapmayı düşünüyoruz. Valiliğimiz ile koordinasyon halinde olacağız. Belediyemiz ile iş birliği içerisinde projeler üretmek istiyoruz. Yapamayacağımız vaatler vermek istemiyoruz. Sizleri asla yanıltmak istemiyoruz. Göreve gelirsek inşallah Kaşüstü Mahalle sakinleri ile daha geniş istişareler yapacağız. Belediye başkanı ve yardımcıları ile mahallelilerimizi buluşturup, mahallemize daha nasıl katkılar sağlayabilirizin mücadelesini vermeye şimdiden söz veriyorum. Gerek kaymakamlığımız gerekse de belediyemizin yapmış olduğu yardımlardan elimizden ne geliyorsa üzerimize düşen hassasiyeti gösterip titiz bir çalışma yapacağız. Şahsım ve azalarım Kaşüstü Mahallemizi kendi yuvamız olarak görmekteyiz. TümKaşüstü Mahalle sakinlerimizden desteklerini bekler, her bir ferdine saygı ve selamlarımı sunarım. Başta geçmiş dönemde mahallemizde muhtarlık yapmış isimler ve azalar olmak üzere, Kaşüstü Mahallesi’ne bir çivi çakan herkese teşekkür ederim. Tüm muhtarlarımıza ve muhtar adaylarımıza adil bir seçim olması temennisiyle, başarılar dilerim. Sağlıcakla kalın.”