Davut Çakıroğlu; FETÖ Konusunda Samimi Değilsiniz !

Ortahisar Belediye Meclisinin İYİ Partili üyesi Davut Çakıroğlu, FETÖ Silahlı Terör Örgütü ile ilgili açıklama yaptı. 
Son yıllarda siyaseti geçtim “ülkeye azcık ilgisi olan herkesin” en hassas olduğu konu Fetö. Benim gözümde terör örgütü ayrımı olmaz.
Devlet,millet,siyaset..bütün bileşenler, terör konusunda azami hassasiyet göstermeli, göstermek zorunda veya şunu da net olarak ifade edebiliriz ki; devlet kendi erkleri ve hiyerarşisi dışında bir yönetimsel müdahillik kabul etmemeli.Halktan alınan yetki halk adına ve devletin normlarına uygun olarak yetkilendirilmiş kişiler tarafından kullanılmalı.Gerçi yetkilendirmeyi de yaparken eğer kayırmacı bir zihniyete sahipseniz ve işi ehline vermiyorsanız, siz de devlete karşı bir terör uygulamaktasınız.Çünkü terör,devletin varlığına ve milletin bütünlüğüne karşı ortaya konan yıkıcı faaliyetler değil midir..?
Kurumlar kendi hiyerarşik yapısı dışında müdahillik kabul etmemeli.
Bunu söylerken belki sesimiz çok gür çıkmıyor, yani etkin ve karar alma noktasındaki kişilere ulaşmıyor ancak karınca misali su taşımak derdimiz.
Ülke olarak çok acı deneyimler yaşamamıza rağmen maalesef yaşadığımız deneyim oranında ders almıyoruz.Bugün yine görmekteyiz, gözlemlemekteyiz ki mevcut iktidar yine harici unsurları devlet yönetimine müdahil ettirmektedir.Adına cemaat,dini örgüt,tarikat ne derseniz deyin..Fetö’den sonra ülke yönetmeye ilgileri artmıştır ve etkinliklerinin de giderek arttığı ortadadır.
Ardı sıra siyasetle ilgili dahili, müdahili açıklama ve girişimlere şahit oluyoruz.
Siyaset ve özellikle iktidar başımıza musallat olan bir belayı daha savmadan, savurmadan, bertaraf etmeden yeni musibetlere doğru yol alır bir vaziyette.Oy kaygısı, maalesef seçmen potansiyeli taşıyan bu yapılara karşı bir zafiyet ortaya koymaktadır.
Zor mu bu yapılardan kendini siyasetin sıyırması.?.Kendi alanlarında özgür bırakıp,alan dışı hareketlerine,ilgilerine set çekmesi,tepki koyması veya yaptırım uygulaması..?
Bize göre değil..
Biz de hatırı sayılır bir süredir siyasetin bir parçasıyız.Kimi zaman oy kaygısı da yaşamışızdır ancak kendi potansiyeline güvenen insanlar her şeyden önce kendi ortaya koyacaklarına inanır. Siyaseten icraat noktasına taşınırken halka sunacağınız yüz ve vizyon, size karşı bir teveccühü tetikler olmalı, tetikleyecektir de..
Bayağılık bayalığı doğurur ve oluşan sisli havadan, birileri sayesinde bir yerlere taşınan liyakatsiz adamların varlığından en çok devlete sızmaya çalışan bu tür yapılar faydalanır.
Tıpkı 90’lı yılarda masumane bir duruş,ağlak bir yüz ve belli ki toplum psikolojisi konusunda birtakım güçlerce iyi eğitildiği her halinden belli olan fetö elebaşısında ki gibi MASUM GÖRÜNÜMLÜ CANAVARLARIN varlığına dikkat çekmek zorundayız.Uyarımız bir kişiye bile ulaşsa bunu fayda görerek..
O dönemlerde de bu gibi hassasiyetleri ortaya koyduk. Sesimiz çıktığı kadar haykırdık, ulaşabildiklerimize gerektiğinde yalvardık.. Ön vermeyin, inanmayın, katkı sağlamayın dedik.
Kendi menfaatleri ve ülkeye verdikleri zarar dışında HAK DİN İslama da zarar verir bir boyuta geldi iş.
Dün hep bir ağızdan fetöcü deyilen birinin oğlunun Meclise taşınıyor olmasına karşı 3 maymun pozunu alanlara sadece ben mi şaşıyorum..Tamam suçun şahsiliğini unutmuyorum ancak ülkenin yaşadığı fetöcü damatlar furyası ve yine cübbemi giydirecekler bana lavzı ortadayken radikal olmak gerekmez mi.?
Kimin kimden ne çekincesi ve ne çıkarı var..?
Ya da samimiyet testi veremeyen iktidarın fetö ele başının yanında el pençe duranları yine Meclise taşıyor olmasına..Sadece lanet derecesinde ben mi isyan ediyorum diyorum..?
Ülkem söz konusuysa taş üstünde taşa, baş üstünde başa minnet mi edilir.._?
Ya da bu ülkede birçok insanın hassasiyetlerini kulanıp,iyi niyetlerinden faydalanıp birtakım güçlere maşalık yapan,milletin üzerine kurşun sıkan çok kullanışlı bir aptalın kellesi kaç kuruş eder.?
Bizim insan ve devlet terbiyemizde DEVLET esastır, önemlidir..
İçimizde fetö borsası kuranlar var diyen vekili listelere yazmayarak mı akladınız kendinizi.Adı çıkan adileri kendi silsilenizde saklayarak mı kurtardınız sorumluluğunuzdan, vicdan azabınızdan..?
Temizleyebildiniz mi teşkilatlarınızı bu virüsten.. Tedaviye cevap verenler mi oldu.?
Gelin samimi olun,öteye beriye fetö çamuru sıçratmaya çalışırken pacalarınıza bir bakın,göreceksiniz ki sıçrayan çamurun kaynağı sizsiniz.
ALLAH affeder mi bilmem..Bildiğim içten ve samimi edilen her tövbe kabul olur..Tekrarlamamak kaydıyla..
Ama sizin tövbeniz kabul olmaz..Çünkü ne fetöye karşı verilen mücadele konusunda ne de DEVLETİ BU TİP YAPILARDAN KORUMA KONUSUNDA samimi değilsiniz..
Ne çok yükün var, ne çok yaran..hergün vurulup tertemiz alnından toprağına yatan yiğitlerin..ne çok..CAN VATAN……..