Danıştay'a Trabzon Damgası
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com

 Danıştay Genel Sekreterliği Danıştay’ın iki nolu makam koltuğudur. Yargıdaki paralel yapı için bu koltuk çok önemliydi. Bu makamı eline geçiren bu yapı, Danıştay’da istediği gibi at koşturup, memur seviyesine kadar yapılanıyorlardı. Yeni HSYK Bu Yapıya Neşteri vurdu ve 2 Numaralı Koltuğa Trabzon Sürmeneli Danıştay Hakimi Abdurrahman Gençbay'ı getirerek HSYK'daki Fettulah'cı Yapılanmayı kökünde kazımak için amansız mücadele başlamış oldu. HSYK Yargıtay'a Trabzonlu atamaya devam etti . Danıştay Genel Sekreterliğini TRabzonlu Abdurrahman Gençbay'a emnat ettikten sonra HSYK Atama Dairesi Genel Sekreter Yardımcılığına da Trabzon Araklılı Hemşehrimiz Turan Kuloğlu Getirildi. 

TURAN KULOĞLU HSYK ATAMA DAİRESİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI OLDU 
2'ci ve bir o kadar da önemli atama ile yine bir Trabzon Araklılı Hemşehrimiz HSYK Atama Dairesinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Araklılı Turan Kuloğlu oldu. 

Danıştay Genel Sekreterliğine, Trabzonlu hemşerimiz Abdurrahman Gençbay seçildikten sonra Danıştay'da çok güzel şeyler olmaya başladı bile.  Genel Sekreter Gençbay, bizimde yakından tanıdığımız, , herkesin takdir ettiği, yanlışlara geçit vermeyecek, Danıştay başkanı ve üyelerle uyumlu çalışacan, hukukun üstünlüğünü benimsemiş gerçek bir hukuk adamıdır. Ayrıca Karadeniz’in tüm güzel özelliklerini bünyesinde toplamış bir hemşerimizdir. Kısacası Danıştay’da güzel şeyler olmaya devam ediyor, paralel yapının oynattığı taşlar yerine oturuyor.

ABDURRAHMAN GENÇBAY KİMDİR ?

10.07.1967 tarihinde Trabzon Sürmene’de doğmuştur. Orta Okulu Sürmene Lisesi Orta Okulunda Okuduktan Sonra ,Trabzon Affan Kitapçıoğlu Lisesini bitirmiş, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1987 yılında, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2004 yılında mezun olmuştur. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı yüksek lisans programını “Belediyeler Üzerindeki İdari Vesayet ve Ortaya Çıkardığı Sorunlar” başlıklı tezi ile tamamlamıştır. Bir süre Halkbank T.A.Ş.’de sözleşmeli personel olarak görev yapmış, Sakarya, Ankara ve Konya Vergi Mahkemesi Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 01.02.2001 tarihinde Danıştay Tetkik Hakimliğine, 30.12.2008 tarihinde Danıştay Savcılığına, 11.02.2010 tarihinde Danıştay Kıdemli Tetkik Hakimi olarak görevlendirilmiştir. 25.12.2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine atanmış ve 04.04.2016 tarihinden itibaren Danıştay Genel Sekreteri olarak görev yapan ve Fransızca bilen Gençbay, evli ve iki çocuğu var. 

TURAN KULOĞLU KİMDİR

Trabzon'un Araklı Çamlıktepe Mahallesinde,1979 yılında dünyaya gelen KULOĞLU, orta ve lise eğitimini Araklı İmam Hatip Lisesi'nde tamamladıktan sonra 2005'te Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden, 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

 Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalında Yüksek Lisans tezini tamamladı.

 Turan Kuloğlu, 2007- 2009 yıllarında Alanya Hakimliği, 2009-2011 yılları arasında ise Nurdağı Hakimliği,2011-2012 yıllarında Bayburt Hakimliği görevlerinde bulundu.
Kuloğlu, 2012 yılından itibaren sırasıyla Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı Tetkik Hakimliği ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü.