Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de ''Başika Üssü'' Orada Duracak 
Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de 5 bin kilometrekarelik alanı terörden arındırmayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, Başika üssü için de "Kimse konuşmasın orada duracak" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
"VATANDAŞ OLARAK ANILMAYACAKLAR"
Ne dedik, 'İnlerine gireceğiz, onlar kaçacak, biz kovalayacağız' dedik. Kovalıyor muyuz? Kaçıyorlar mı? Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar.
FETÖ ELEBAŞINA SESLENDİ
Eğer sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Gel, gidip de Amerika'ya sığınma. Gel buraya o zaman, gel burada yargılan. Gelemez. Niye? Korkakların şanı kaçmaktır, kaçmak. Korkaklar, zafer takı dikemez, onu yiğitler diker.
15 TEMMUZ ANITI
Biz bir zafer anıtını inşallah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerimizin ismini yazacağız. Aynı şekilde bir tanesini de Ankara'ya dikeceğiz. Böylece, unutturmayacağız ve unutmayacağız. Onun için 15 Temmuz'u "Şehitlerimizi Anma Günü" ilan ettik.

MUSUL MESAJI: NE DEAŞ NE BAŞKA ÖRGÜT...
Kusura bakmayın Musul'un ne DEAŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyiz. Şu anda koalisyon güçleriyle bugün dışişleri bakanım Lozan'da teklifi yapacaklar. Biz, koalisyon güçleriyle beraber DEAŞ terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız.
"BAŞİKA ÜSSÜ ORADA DURACAK"
Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda Türkiye'ye olacak terör saldırıları için bir sigortadır.
"GÜVENLİ GÖLGE İLAN EDECEĞİZ"
Cerablus'a girdik, arkadan El Rai'ye girdik. Şimdi ilerliyoruz, nereye? Dabık'a ilerliyoruz ve orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı terörden arındırılmış güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok ama ülkemizde 3 milyon mülteci var. Onlara yer hazırlayalım, onlar topraklarına dönsünler, onları güvenli şekilde orada yaşatalım, atacağımız adım bu.
DABIK OPERASYONU BAŞLADI! ÖSO DEAŞ'A SALDIRIYOR DABIK OPERASYONU BAŞLADI! ÖSO DEAŞ'A SALDIRIYOR
"BUNU YUTMAYIZ"
Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonu önlemek isteyenlerin, 15 Temmuz'un arkasında olmadığını söyleyenin ya dünyadan haberi yoktur ya da bizzat kendisi de bu işin içindedir. Aynı şekilde Başika'daki Türk askerinden rahatsız olanlarla ülkemizi Musul operasyonunun dışında tutmak için yırtınanlarla '15 Temmuz'un ilgisi yok' demek, milletin aklıyla alay etmek demektir. Bunu biz yutmayacağız.
YENİKAPI RUHU
Cumhurbaşkanı olarak Yenikapı buluşmasını düzenledik. İktidar partisi tereddüt etmeden 'Evet' dedi. Sayın Bahçeli tereddüt etmeden 'Evet' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu önce 'Hayır' dedi. Sonra ne oldu ne bitti 'Evet' dedi. Ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler. Sonra başladılar 'Biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz' demeye. Olsan ne yazar olmasan ne yazar. Oradaki 5 milyon ne diyor bizim için o önemli. Aynı anda tüm Türkiye'de bir o kadar da ne yaptı? Ekranlardan izledi, 10 milyon. Bizim için o önemli.