Bu kardeşlerimiz inanıyorum ki, Rabbimin cennet müjdesine kavuşanlardan. Biz devlet olarak millet olarak elimizden geleni sonuna kadar inşallah yapıyoruz yapacağız. Bütün bu enkazlardaki çalışmalarımız devam edecek. Bu enkazları kaldırarak bir diğer taraftan da gerek köylerde, gerek mahallelerdeki bu yıkımların yerine TOKİ olarak hemen gerekli adımları atıp kimseyi aç, açıkta inşallah bırakmayacağız. Hiç dedikodulara kulak asmayın. Olumsuz propagandalara kulak asmayın. Bilin ki bizler sizlerin hizmetkarıyız ve bu millete hizmet etmenin ne denli büyük bir şeref olduğunu bilenlerdeniz. Tekrar bütün meftalarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. 

Erdoğan ;Enkazda incelemelerde bulundu, bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Sürsürü mahallesinde depremden dolayı çöken 4 katlı bir binanın enkaz alanına gitti. Erdoğan, olay yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kurtarma çalışmalarını yerinde izledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sürsürü mahallesindeki incelemelerinin ardından Mustafa Paşa mahallesine giderek yıkılan binaların enkazındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Devletimiz tüm imkanlarını tüm kurumlarıyla kullanmayı sürdürecek. Ama yaralı ama canlı, insanımıza ulaşmanın gayreti içerisindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü;

Bu tür zamanlarda biliyorsunuz bazıları fırsat kollamaya kalkar. Bu fırsatlara asla bizler kapı aralamayalım. Devletimizin herhangi bir ihtiyacı yok. Birileri illa bir yardım yapacaksa bunun kurumu bellidir, AFAD'la, Kızılay'la bunlar yapılır.

Yaralılara ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Paşa mahallesindeki incelemelerinin ardından, Fethi Sekin Eğitim Şehir Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret etti.