CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BELGELER BUNLARI GÖSTERİYOR 
Haber : Ömür TOKGÖZ  Ankara   www.trabzonhaber24.com

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili, “Gerek PKK gerekse PYD’nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da bilgilerle, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Zincir sökülmeye başlamıştır ve 14 kişi gözaltındadır. Bu 14, 14 ile kalmayacak, gerisi gelecektir” dedi. Genelkurmay Başkanı Orgenaral Hulusi Akar’a taziye ziyaretinde bulunan Erdoğan, açıklamasında özetle şunları söyledi:

NETİCE VERİYOR
“Dün akşam (önceki akşam) 18.31’de meydana gelen terör eylemi neticesinde 28 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Bunlardan 20’si bildiğiniz gibi rütbeli arkadaşlarımız, 8’i vatandaş olarak... 28 yaralımız hastanelerde bulunuyor. Tabii bu olay şunu göstermiştir, Türkiye’de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir ve bu aldığımız neticeler, özellikle ülkemizde ağırlıklı olarak bölge halkında olumlu neticeler vermektedir. Fakat işin menşeine, kökenine indiğimizde burada ulusal olmaktan öte ulusal ve uluslararası bir terör boyutuna bu işin ulaştığını görüyoruz. 

Gerek PKK gerekse PYD’nin her ne kadar başında olanlar bu işin kendileriyle alakalı olmadığını söylüyorlarsa da bu iş son olarak İçişleri Bakanlığımızın da tüm istihbarat örgütlerimizin de elde ettiği bilgilerle, belgelerle bunlara ait olduğu ortaya çıkmış vaziyettedir. Tabii artık zincir sökülmeye başlamıştır ve 14 kişi şu anda gözaltındadır. Bu 14, 14 ile kalmayacak, bunun gerisi de gelecektir.

SÖYLEDİKLERİMİZ BİZE KALDI
Çünkü bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, Suriye’nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye’deki PKK ile ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha iyi anlamalarına vesile olacaktır. Belgelerle, bilgilerle bunları kendilerine hep ulaştırdık, söyledik. Ama söylediklerimiz ne yazık ki bize kaldı. Biz yine söylemeye devam edeceğiz.” 

BMGK VE AB'YE BİLGİ VE BELGE
BAŞBAKAN Davutoğlu’nun talimatı üzerine Dışişleri Bakanlığı, terör saldırısıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) beş daimi üyesi ülkeler (ABD, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya) ile Almanya’nın, AB Dönem Başkanı Hollanda’nın büyükelçilerini ve AB Delegasyonu Türkiye Daimi Temsilcisi’ni bilgilendirdi. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, görüşmelerde, canlı bomba Salih Neccar’ın Türkiye’ye giriş tarihi, PYD/PKK terör örgütü ile bağlantıları, çalıntı ciple Ankara’ya gelişiyle ilgili ayrıntılı belgeleri sundu. Türk istihbarat birimlerinin hazırladığı, PYD/PKK’nın Suriye’de Esad rejiimiyle bağlantıları, bu kişilerin Türkiye’ye sızma girişimleri ve Türkiye’de terör eylemleri yapma talimatı aldıklarını öne süren raporlar da büyükelçilere sunuldu.