SUİSTİMAL EDİYORSUNUZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüşmelerinde “İnsanlar açlıktan, ekonomik krizden dolayı intihar ediyor.” iddialarda bulunarak intihar vakalarını ekonomik nedenlere bağlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali ÖZTUNÇ’a cevap verdi.


TRABZON ÜZERİNDEN ÖRNEK VERDİ
AK Parti Trabzon Milletvekili CORA, geçtiğimiz günlerde Trabzon yerel basınında gündem olan Kalkınma Mahallesi’nde bir kadının yanındaki küçük çocuk ile çöpten yiyecek topladığına dair haberin çarpıtılması üzerinden ÖZTUNÇ’a yanıt verdi. Tüm intihar olaylarının arkasında ekonomik nedenlerin yatmadığına vurgu yapan CORA, “CHP’li arkadaşlar her konuşmasında ‘millet açtır.’ diye feveran ediyorlar. Trabzon’da bir vatandaşımızın çöpten yiyecek topladığına dair haberler okuduk. Önce bir vatandaşımızın bu durumda olmasına üzüldük ve sonrasında Milletvekilleri olarak bu duruma hassasiyetle yaklaştık. Olayı araştırdık. Bu kişinin, hayvanlarına yiyecek toplamak için çöp konteynerlerinin yanına bırakılan yiyecekleri topladığını öğrendik. Eşinin çalıştığını, kendisinin de hayvancılık yaptığını, kendisinin ekonomik bir sorunu olmadığını öğrendik. Her intihar olayını ekonomik nedenlere bağlamamak lazım. İntihar olayları kötü olaylardır. Yaşanmaması gerekir ama bunların her birini bize karşı bir suçlama nedeni olarak görmemeniz gerekiyor. Bu tür olayları gelişigüzel ifşa edip suistimal etmemek gerekiyor.” diye konuştu.
ŞATAFAT İÇERİSİNDE YAŞAYIP FAKİR EDEBİYATINI YAPMAKTAN VAZGEÇİN
Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yenilen yiyecekler üzerinden bir konuşma yapan ÖZTUNÇ’un hamaset yaptığına vurgu yapan CORA, “Şatafat içerisinde yaşayanlar bize sürekli fakirlik edebiyatı içerisinde bulunuyorlar. Biz, CHP’lilerin böyle her söylediğini cevaplamak zorunda değiliz. Böyle bir vaktimiz de yoktur. Ancak sadece onların konuşmalarının aralarına gerçekleri sıkıştırmaya çalışıyoruz.” dedi.
Son olarak CHP’li Vekillere seslenen CORA, “Biz sizleri seviyoruz. Birlikte çalışmalıyız. Özellikle ülkemizin çıkarları konusunda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.” dedi.