'' Çevre Gününü Buruk Kutluyorum!''

Dünya Çevre Günü'nü Trabzon ve Karadeniz Bölgesi adına buruk kutladığının altını çizen Hacısalihoğlu, Trabzon'un Beşirli Mahallesi'nde deniz dolgusu ile yapımı uzun süredir devam eden  Gülcemal Projesi'ne dikkat çekti. Hacısalihoğlu, "Bugün Dünya Çevre Günü. "Gülcemal" denilen denizi doldurmak suretiyle yapılmaya çalışılan proje, doğaya, deniz canlılarına çok ciddi zarar vermektedir. Tahkimatsız tarla toprağı denize dökülmektedir. Yine bu bölgemizde lağımlar, arıtma yapılmadan maalesef denize aktarılmaktadır. Bu çağda halen derin deşarj sistemini çalıştıramayanlar, fosseptik çukurlarıyla halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor" dedi. 
Trabzon'un çok ciddi alt yapı sorunları olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, "Trabzon'un kanalizasyon sistemi neredeyse çökmek üzereyken, şehir içme suyunu ihale ediyorlar. Pis su kanalı 2 metre, su 1 metre derinliğe kazılması gerekir. İş bilmezlerin elinde korkarız ki su şebekesi patlayabilir. Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra Trabzon'un köyleri mahalle oldu ve içme suyundan kanalizasyon sistemlerine kadar çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Mahalle halkının isyanı zaman zaman gündeme geliyor fakat hiç birisinin alt yapısı için çalışma yapılmadı" şeklinde konuştu. 
Trabzon'da çevre ve insan sağlığını hiçe sayarak yapılan uygulamalara bir an önce son verilmesi gerektiğini ifade eden Hacısalihoğlu, yapılan israflarla şehrin altyapısının kolaylıkla düzenlenebileceğini söyledi. Hacısalihoğlu, "Belediyenin, Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü binası bomboş dururken, trilyonlar vererek bir vatandaşın binasını kendi kurumu için kiralaması israfın ta kendisidir. Har vurup harman savurmayın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyin, yedirmeyin. Bu israflarınızı artık durdurun ve bir an önce Trabzon'un altyapı sorunlarına çözüm bulun" dedi.