Çakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 18 Mart Çanakkale Zaferi anma afişleriyle ilgili olarak, "Aklımızı öfkemize yenik düşürmeden ilgililere soruyoruz.. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti olmadan Çanakkale Zaferi nasıl oluyor.. Bu da idari bir karar mı..?" diye sordu.
Çakıroğlu, “Dün TC'nin tabelalardan kaldırılmasının "milli ve manevi bir yozlaşma" olduğunu, bunun yol olacağını söyledik..
Yol açacak, farklı etkiler ortaya çıkaracak dedik. Adeta bir virüs gibi milli ve manevi ruha, bünyeye sirayet edecek ve Allah korusun kötü neticelere vesile olacak dedik..


Kıyamet koptu.
Yeni söylemlerle eylemlerini süsleyenler, uydurma maddeler bulup ayıplarını örtmeye çalışanlar, kendini parlatmak için deli dumrul benim diyerek öne atılan kimi vekillerden de aldıkları destekle olayın üstünü örttüler..
Kime ışık yaktığı belli olmayan kimi vekillerin de o gün bu gün sessiz kalışını kamuoyu kaydetmiştir..
Bugün gelinen noktada haklı çıkmanın hüznünü yaşadığımı belirtmek istiyorum.
Malesef bünyeye giren virüs bünyeyi yoketmiştir.
Bugünde Trabzon Büyükşehir Belediyesi "Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk olmadan 18 Mart Çanakkale Zaferi" anma afişleriyle şehri süslemiştir..
Aklımızı öfkemize yenik düşürmeden ilgililere soruyoruz..

Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti olmadan Çanakkale Zaferi nasıl oluyor..
Bu da idari bir karar mı..?
Ya da yeni yetme bir vekilin dediği gibi biz bunu dile getirerek yine "boş muhabbet mi" yapıyoruz..” ifadelerini kullandı. 
Çakıroğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Türk halkı 2023 hedefleri derken, hedefleriniz dogrultusunda ilerlerken varsa bilinç altınizdakileri bilmek istiyor..

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin katıldığı törende, 3 kişinin Atatürk’ün öğrenci numarası 1283 okunduğunda yerinden kımıldamadıkları görüldü.
Bunlar tesadüf mü..?
Saflık mı..İhmal mi..İhanet mi..?
Fazla üstüste gelmedi mi bunlar.?
Sorularımız sizden cevap almak adına değil..Belliki "yarın aldatıldık diyerek" kendinizi aklarsınız ancak millet olarak artık şüpheyle bakmamız gerektiğini düşünüyorum.Sorularım kendimize..Milletimize..
Amaç ne..anlamaya çalışıyorum..!”