Ulusal bir internet sitesine iftira ve tazminat davası açtığını ifade etti. Zorluoğlu, yerel bir gazete ile ilgili olarak ise, “Yıllardır gelenek tutturmuşlar. Yazalım, iftira atalım, köşeye sıkıştıralım. Kitapları basalım, gidelim büyükşehir belediye başkanına satalım. Biz bunu çözdük. Bu kitapları satın almıyoruz. Bu arkadaşlara diyoruz ki hodri meydan. Bu şeklide bize şantaj yapamazsınız.” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı son toplantısı bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda Beşikdüzü Belediye Meclis Üyesi Serkan Faiz’in sorusu sonrasında Başkan Zorluoğlu, hem ulusal bir internet sitesi, hem de yerel bir gazete ile ilgili sert sözler sarf etti. 

Zorluoğlu, “Siyasilerin ağır şekilde eleştirileceği anlayışına katılıyorum. Ancak iftira ve yalan habere tabi ki hayır... Şehrimizi her alanda geliştirmeye kalkındırmaya çalışıyoruz. Bütün meselelere sahip çıkıyoruz, çözmek için gayret içindeyiz. Bekleyen meseleleri tek tek çözüyoruz” dedi. 
ALÇAKÇA İFTİRA
Ulusay Yayın Yapan internet sitesinde çıkan haberle ilgili konuşan Zorluoğlu, “Maalesef bazıları bizi durdurmaya çalışıyor. Şevkimizi kırmaya çalışıyor. Toplum nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Şehidimizin, burada defin günüydü.. Ve Bir ulusal haber sitesinde bir baktık haber çıkmış. Haberin içeriği şu: Trabzon’un şehidi varken, Türkü söylemek nedir başkan? Bu şekilde bir haber. Ulusal haber sitesinde çıktı. Tam da Şehidimiz Kadir Tuncer’i defnedeceğimiz gün. O paylaşılan video seçim döneminde best fm radyosunda yaptığım programdan görüntü o. Geçen sene Şubat ayında çekilmiş görüntü. Ulusal haber sitesi bunu ne zaman veriyor. Tam şehidin olduğu gün. Bu kadar alçakça iftira, kahpece yalan haber ancak o haberi yapanlara yakışırdı. Onlarda kendilerine yakışanı yaptılar” dedi. 
AYNI HABER SİTESİ, AYNI YÖNTEM
Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Aynı haber sitesi ki aynı noktadan yönlendirildiğine inanıyorum. Birkaç gün önce Düzköy, şehidimiz ile ilgili haber paylaştı. Yine bizi, küçük dürücü şekilde. Neydi mesele. Seçim kampanyası döneminde Düzköy’i ziyaret ettik. Şehidimizin ailesini ziyaret ettik. Annesiyle görüştük. Evin avlusunda müze yapmış. Müstakil alan oluşturmuş. Şehidimizin çocukluktan itibaren giysileri eşyaları, her türlü özel malzemesi orada aile tarafından biriktirilmiş. Annesi de sürekli orayı gidip ziyaret ediyor. Şehidiyle böyle bir hasret gideriyor. Annenin bizden ricası oldu. Bizde seçimden sonra ilgileniriz diye söz verdik. Ben yıllarca terörle mücadele etmiş bir kişiyim. Benim için şehit annesinin talebi emir mahiyetindedir. Bunun gereğini yerine getirdik. 

 
ULUSAL İNTERNET SİTESİNE İFTİRA VE TAZMİNAT DAVASI
Biz bunu haber bile yapmadık. Ta ki ulusal düzeyde bu internet sitesinde sanki çok kötü bir şey yapmışız gibi algı oluşturulmaya başlayıncaya kadar. Bu itibarsızlaştırma çabasını sadece bu haber sitesinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Bu işler masa başında yazılıyor ama bunun arkasında başka şeyler olduğunu biliyorumç Bu sadece ulusal düzeyde olan bir şey değil. Biz bu haber sitesi hakkında hem iftira, hem de yüklü bir tazminat davası açtık” 
YERELDE Kİ UZANTILARI.. 
Zorluoğlu, “Şimdi bu işin yerelde de uzantıları var, Yansımaları, sistematik şekilde şeklide şahsıma ve büyükşehir belediyemize yönelik iftira kampanyası yapan mihraklar var. Van’da 1,5 yıl görev yaptım. Orada gerek Van Büyükşehir Belediyesi, VAKSİ’nin 1 milyar lirası üzerinde bütçesini kullandık. Ve biliyorsunuz belediyeleri Sayıştay denetliyor. Sayıştay’ın denetiminde geçti. Sayıştay’ın raporunda bir kuruş kamu zararı yok. Bizim dönemimizde yapılan harcamaların hakkaniyet ve adalete uygun, hukuka uygun olduğu yönünde raporu yayınladı. Bir yerel gazetede ne çıkmış? Haber bizim tekzibimiz üzerine düzeltildi. 
ARAÇ KİRALAMALARI


Araç kiralamaları ile ilgili benzer şeyler. Aynı yerel medyada. Biz bu sene araç ihalelerini 2’ye ayırdık. Belediyenin çok büyük kara geçtiğini memnuniyetle sizlere ifade etmiştim. İnsanların aklını karıştıracak şekilde tersi varmış gibi algı yaratmak hakkaniyete uygun mudur? 
SONAR ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN ANKETİ
Yine aynı gazede, aynı gazeteci geçtiğimiz aylarda SONAR araştırma grubu araştırma yayınladı. 10 tane belediye başkanıyla ilgili başarılı mı değil mi çalışması yaptı. Bunu yayınladı. Sadece 10 tane büyükşehir belediyesi seçti. 10 tane büyükşehir belediye başkanını kendi içinde sıraladı. Bizim gazete ne yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ilk 10’da yok. Halbuki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ankette yok. Zahmet edip açıklamalarına baksaydı bunun 10 tane büyükşehir belediye başkanı arasında olduğunu görecekti. Maksat başka olunca, hemen kaldırmak veya açıklama yapmak zorunda oldukları haberleri yapıyorlar” 
SİSTEMATİK, YALAN İFTİRA İLE KENDİ İSTEDİKLERİNİ BÜYÜKŞEHİR’E YAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Zorluoğlu, “Bizim basınımızın ağır eleştirilerine de saygı gösteriyorum. Gösterdiğimiz tavrı herkes biliyor. Bu haberleri yapanlar. Bunlar yalnız değiller. Tek başına bunu yapmıyorlar. Sistematik bir şey. Bunları biliyoruz halkımız da biliyor. 
Ben bunu kabul etmiyorum. Sistematik, yalan iftira karalama kampanyası ile kendi istediklerini büyükşehre yaptırma çabasını kabul etmiyorum reddediyorum. 
YAZALIM İFTİRA ATALIM, KİTAPLARI BASALIM, BÜYÜKŞEHRE SATALIM
Yıllardır gelenek tutturmuşlar. Yazalım, iftira atalım, köşeye sıkıştıralım. Kitapları basalım, gidelim büyükşehir belediye başkanına satalım. Biz bunu çözdük. Bu kitapları satın almıyoruz. Bu arkadaşlara diyoruz ki hodri meydan. Bizim kamuoyunda saklayacağımız gizleyeceğimiz hiçbir yanlışımız yoktur. Eksiğimiz olur, hatamız olur, yanlışımız olur. Bu şeklide bize şantaj yapamazsınız. Size de söylüyorum sizin arkasındakilere de söylüyorum. Bunlarla mücadelemiz devma edecek. Bu şehri bu anlayıştan kurtarmadıkça Trabzon’u gerçek manada büyükşehir yapamayız” 
Meclis üyeleri başkan Murat Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından alkışlarla destek verdi. Birçok meclis üyesi de başkan Zorluoğlu’nun lehine konuşma yaptı.