Baro Başkanı Sibel Suiçmez;Hiyerarşik Üst Tanımıyoruz

Haber: Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 

Trabzon Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Programda konuşan Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, “Kimsenin aşağımızda olduğu iddiasında değiliz fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz” dedi.

Trabzon Barosu’na üye avukatlar 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Trabzon Meydan Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sınmak üzere bir program düzenlediler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

EFENDİMİZ DE OLMADI
Baro Başkanı Suiçmez, meslektaşlarının gününü kutlayarak başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Biz avukatlar her koşulda halkımız için hukukun üstünlüğünü halkımız için talep etmeye devam edeceğiz. Hukuk devleti olma taleplerimizi korkmadan yılmadan tekrarlayacağız. Görevimizi yaparken kimseye; müvekkile, hakime hele de iktidara tabii olmayacağız. Hiçbir zaman bizim aşağımızda kişilerin olduğu iddiasında değiliz fakat hiçbir hiyerarşik üst de tanımıyoruz. Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar fakat hiçbir zaman efendileri de olmadı.”

ADALET İÇİN AVUKAT
“Avukatlar olmazsa hukukun üstünlüğü, adil yargılanma olmaz” diyen Suiçmez, “Tarih boyunca avukatların yetki alanları tartışılmıştır. Her dönemde de bağımsız yargıyı, hukukun üstünlüğünü savunan avukatlar susturulmaya çalışılmıştır. Ama biz avukatlar nasıl cübbelerimizin önünde düğmelerimiz yoksa hiç kimsenin önünde eğilmeyiz, bükülmeyiz. Biz her zaman evrensel hukuk ilkelerini öncü kabul ederiz. Temel insan hak ve özgürlüklerinin peşinde koşarız. O nedenle bugün aynı bilinçle halkımızla birlikte el ele daha iyi bir ülke, daha iyi bir dünya için hak hukuk ve adalet taleplerimizi bıkmadan yineleyeceğiz. Herkes için adalet, adalet için avukat diyor, tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyorum.” Sözleriyle konuşmasını noktaladı.