Ali Şükrü Bey’e Boztepe’de Türbe 

 Trabzon’un ilk mebuslarından Ali Şükrü Bey’in Ortahisar İlçesi Boztepe’de ki mezarı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenleniyor. Ancak yeni başlayan çalışmalar tartışmaları da beraberinde getirdi. 
Yeniden düzenleme çalışmaları bugün Ortahisar Belediye Meclisinde gündem oldu. Konuyu Belediye Meclisi gündemine taşıyan Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Turgay Şahin, “Boztepe’de 1923 yılında rahmetli olan Trabzon’un ilk mebuslarından Ali Şükrü beyin mezarı var. Yaklaşık 95 yıldır orada. Mezarda zaman zaman belediyeler tarafından onarılmış ve güzel bir vaziyette duruyor. Orada çalışma var. Orayı Türbe yapıyorlar. Bilmiyorum gördünüz mü, göreniniz var mı? Şimdi bu 95 yıl içinde buradan çok sayıda belediye başkanı geldi geçti, bunlar böyle bir şey düşünmediler. Nereden esinlendi, amaç nedir? 
"YARIN ORADA MUM YAKMAYA BAŞLAYACAKLAR" 
Gelelim tenkit yönüne.. 
bu ilerde telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşatacaktır. Çünkü bizim milletin türbelere karşı sempatisi vardır. Yarın orada mum yakmaya başlayacaklar, bir gün sonra baş örtüsü bağlayacaklar. Ondan sonra ayrı bir boyuta taşınacak. Aman aman bilmiyorum da bu çok tehlikeli bir konu. Bundan bir an önce vazgeçilmeli... 
Sonra kim yapıyor, ne maksatla yapıyor. Sonra burası şöyle, herkes istediği yerde türbe böyle yapamaz, bunlar imara aykırı işler. Bu konuda bilginiz var mı ne yapacaksınız?” dedi. 
GENÇ: BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM
Bunun üzerine Ortahisar Belediyesi AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Boztepe’de kendi belediyelerinin yaptığı projeyi hatırlattı. Başkan Genç, “Ali Şükrü bey konusunda bir bilgi sahibi değilim. Proje dahilinde bizim her hangi bir çalışmamız yok. Ama bizim çalışmamız şuydu, şöyle düşünmüştük. Hatta dosyayı, projeyle beraber Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık beye milletvekillerimizle beraber taşımıştık. 
"TÜRBE BAZINDA FİKRE SICAK BAKMIYORUM" 
Orada manevi bir değer var hem de milli bir değer var. Ali Şükrü bey var, Ahi Evren var. İki önemli simge var. Onları seyir terası gibi ikisini bir araya getirip kültürel tarihi bir şeyler yapılabilir mi düşünce olarak çalıştık. Teras gündemimizde olduğu için çalıştık. Bu içerikle projeyi hazırladık. Milli Savunma Bakanlığımıza taşıdık. Oranın belediyemize tahsisi için çalışma yaptık. Ama aynı alanla ilgili Büyükşehir Belediyemizin talebi olduğunu öğrendikten sonra biz bu talebimizden, projemizden sarfı nazar ettik. 
Ama bana şahsen sorarsanız türbe bazında bir fikre çok sıcak bakmıyorum. Onu açık söyleyeyim. Olay tarihi şahsiyet. Trabzon’umuzun milli mücadele döneminde ki çok çok önemli değeriyle ilgili daha anıtsal türde, daha sade türde bir şey olsa... Ben kendi fikrimi şuan itibariyle söylüyorum. Türbe dışında daha iyi olur diye düşünüyorum. Kendi fikrim bu doğrultuda” diye konuştu.