15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında ilk olarak sabah saatlerinde Demokrasi Şehidimiz Samet Uslu’nun kabri, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akçaabat Kaymakam Vekili Bünyamin Yıldız, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,  İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Selçuk, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet H. Altıntepe ile yönetimi ve vatandaşlar tarafından ziyaret edildi.


 
Kahraman Şehitlerimizi Rahmetle Andık
 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Sosyal mesafe kurallarına uyularak Atatürk Parkında başlayan 15 Temmuz etkinliklerine Akçaabat Kaymakam Vekili Bünyamin Yıldız, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Şelçuk, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Komiser Kadir Uzuner, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve yönetimleri, Akçaabat Belediyesi Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Daire amirleri, Muhtarlar,  Akçaabat protokolünün önde gelen isimleri, Şehit ve Gazi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Ak  Camii Müezzini Cevat Kuruçelik Kur-an’ı Kerim Tilaveti sundu. Ardından da Akçaabat İlçe Müftüsü Alaettin Kırbıyık Şehitlerimiz için Dua okudu.
 
Gecede konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim,” 15 Temmuz 2016 gecesi, sokaklara, meydanlara inerek, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösteren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum.