Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret Borsası’nda...
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi STK’ları ziyaret eden AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç beraberinde Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Kadın Kolları Başkanı Nahide Cihan ile birlikte Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. 


TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Meclis Başkan Yardımcısı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Zeytin ve Genel Sekreter Şükrü Erüz’le görüş alışverişinde bulunan Genç, “Hepimiz bu şehrin insanlarıyız. Çoğunlukçu değil katılımcı anlayışı öne çıkaran bir yönetim anlayışının gereği olarak da fikirlerinize, düşüncelerinize varsa projelerinize de açığız. Bu yönde olumlu katkılarınızı bekliyorum” diye konuştu.  
Ahmet Metin Genç şehrin en önemli sorununun ulaşım olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: 
“Birçok projemiz var ama en önemli konu ulaşım olduğundan öncelikle bu konuya ehemmiyet göstermemiz lazım. Şehrin belli merkezinde ciddi manada sıkışıklık var. Haçkalıbaba kavşağından Çömlekçi kavşağına kadar, şu anda burada bulunduğumuz ve benim kanaatimce de yanlış yapılan bu viyadüğün de dahil edilmek üzere bir ulaşım master planına ihtiyacımız var. ‘Biz düşündük, yaptık, olmadı..’ mantığından öte bilimsel ve şehrin bütün katılımcı kuruluşlarının da fikri alınarak ortak bir platformda bu sorunu çözmemiz lazım. Şehrin prestij caddesi olan Maraş caddesi yeniden ele alınmalı. Burada trafiğin düzenlenmesi şart. Olumsuz bir algı oluşturan bu Trapark’ların, yeniden değerlendirilmesi  hem esnafa hem caddeye rahatsızlık verenlerin acil olarak kaldırılması gerekiyor.”
Ahmet Metin Genç borsanın en önemli tarımsal ihraç ürünümüz olan fındıkta yaptığı çalışmaların takdire değer olduğunu belirterek; “Bahçede verim ve kaliteyi arttırarak, sanayisi ve ticaretinde de katma değer yaratarak fındıktan daha çok kazanmak için birlikte çaba sarf etmeliyiz” dedi. 
TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da siyasetin uzlaştırıcı ve birleştirici, sandığın ise sadece hizmet için bir tercih olarak değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Siyasi partilerimiz ve adaylarımızın seçim sürecinde birbirlerine karşı hoşgörülü olmaları dahası saygı duymaları topluma örnek teşkil edecek en güzel davranışlardır. Bu noktada Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Genç’in diğer partili adaylarını ziyaret edip topluma hoş bir görüntü vermesi takdire değerdir. Bunun tüm Türkiye genelinde tercih edilmesi gereken bir davranış olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.