Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağlı olan ve oy kullanmak için sandık başlarına gidemeyen seçmenler için uygulanan seyyar sandık başvuruları başladı. Herhangi bir nedenden yatağa bağımlı olan seçmenler için uygulanan “Seyyar Sandık”  ile vatandaşların oy kullanabilmesi sağlanacak. Peki detayları nasıl?
Seyyar Sandık adı ile başlatılan ve oy kullanmada kolaylık sağlayacak olan hizmet hakkında AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu açıklamalarda bulundu. “Her bir vatandaşımızın ülkemizin geleceğinde söz sahibi olma hakkı vardır. Vatandaşlarımızın bu haklarından ellerinde olmayan sebeplerden dolayı mahrum kalmasına göz yumamayız.” dedi. Ayrıca Mumcu, başvuruları başlayan seyyar sandık uygulamasının detaylarından da bahsetti; Seyyar Sandık Uygulaması ile vatandaşlarımızın oy kullanabilmesi için www.ysk.gov.tr internet adresi üzerinden veya İlçe Seçim Kurullarından temin edilecek olan “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu’nun” doldurularak yatağa bağımlı olan vatandaşımızın bir yakını tarafından İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesi veya İlçe Seçim Kurulu’na gönderilmek üzere muhtarlığa bırakılması gerekmektedir.” dedi.

Elif Sağıroğlu’na, Başkan Kaya yardım elini uzattı Elif Sağıroğlu’na, Başkan Kaya yardım elini uzattı

046ab7dc-ca99-4485-b485-7986c37c011d

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Bu uygulama ile vatandaşlarımızın bir yandan engelsiz yaşamlarına destek ve katkılarda bulunmuş bir öte yandan da ülkemiz ve milletimiz için en doğru kararların verilebilmesi adına vatandaşlarımızın oy kullanma haklarına hizmet etmiş bulunmaktayız. Ancak vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken durumlardan birisi de başvuru tarihleridir, bu tarihleri kaçırmamak için en geç 17 Ocak 2024 Çarşamba gününe kadar başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.” dedi. 
3b9a4734-903b-46e1-a4a9-fd1b06fe34e2

Seyyar Sandık Nedir?
Hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için, 'www.ysk.gov.tr' internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek "Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu" ile ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa bir yakını aracılığıyla başvurmaları gerekmektedir. Askı başlangıç tarihi olan 04 Ocak 2024 Perşembe günü başlayan başvurular 17 Ocak 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Seyyar sandığa başvuru esnasında; “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu” ile birlikte “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun da ibrazı gerekmektedir.
Görme ve ortopedik engelli seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri, sandık ataması yapılırken ‘’engelli’’ seçmen olarak kaydedilebilmeleri için askı süresinde www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edilecek ‘’Engellilik Beyan Formu’’ ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi