Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan A Spor canlı yayınına konuk oldu. Fenerbahçe maçı öncesi konuşan Ertuğrul Doğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Trabzonspor'un tek konusu ligi üçüncü bitirmek ve kupayı alabilmek. Taraftarların da buna konsantre olması lazım. İnanıyorum ki hocasını oyuncularını 90 dakika destekleyecekler. Küfürsüz, sportmence bu maç devam etmesi lazım. Hocamızın söylediği gibi beraber hareket etmelerini Trabzonspor taraftarlarından rica ediyorum. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Ko. bu konuyla ilgil açıklama yaptık. Dinledik. Onun yaptığı açıklamanın dışında bir şey söylemek gerekmiyor. Biz maça konsantre olduk. Tek derdimiz galibiyet almak. 

Bizim aramızda herhangi bir problem yok. Açıklamanın bizimle alakalı olmadığını belirttiler. Biz bunları aşmış durumdayız. Bizimle ilgisi yok. 

Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı 11'i belli oldu! Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı 11'i belli oldu!

Hakem camiasının içinde çok farklı kararlar hepimizin takdiriydi bu seneye damga vurdu. Trabzonspor hiçbir şekilde kimsenin hakkının Trabzonspor'a geçmesini kabul etmez. Trabzonspor'a yapılan haksızlığı kabul edemeyiz ve her türlü mücadelemizi veririz. Anadolu maçlarında en büyük skandallar oluyor. Trabzonspor tüm Anadolu takımlarının her şekilde yanında olacaktır. En büyük hatalar Anadolu takımlarının maçlarında oluyor. Federasyonun bu konuya önlem alması gerektiğini düşünüyorum. 

Ben hakemin yanında daha çok sistemsel sıkıntıların çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Hakemler değişiyor ama hatalar bitmiyor. Gözlemciler konusunda hakemlerin değerlendirmeleri konusunda daha büyük sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. VAR uygulaması Türk futbolunda net bir şekilde oturmadı. İstanbul'daki maçta en ufak pozisyonda VAR devreye giriyor. Trabzon'da Onuachu'nun tekmeyle kolunun  kırıldığı maçta VAR devreye girmiyor. Maç öncesi bir şey demek istemiyorum ama adaletin sağlanmadığı yerde bizler konuşup camianın hakkını savunmak zorunda kalıyoruz. 

Hocamız göreve başladıktan sonra bir toplantı yaptık. O toplantıda transfer sürecini başlattık. Transfer çalışmalarını kamp başlamadan önce bitirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok ciddi bir şekilde yürütüyoruz. Çok oyuncuyla görüşüldü. İmza atan oyuncular da var. İmza aşamasında oyuncular da var. Çok önemli oyuncular da var. 

Sponsorluk görüşmelerimiz var. Bunlar da devam ediyor. Yakın zamanda bazı projeleri de açıklayacağız. 

Transfer konusunda isimler üzerinden konuşmayalım. Ekonomisini hazırladıktan sonra bu oyuncuları alıyoruz. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde transferin yüzde 70-80'inini tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz. 

Parlatıp satmayı düşündüğümüz transferler de var. İki genç oyuncu var önemli yol katetttik. Onların yanında tecrübeli örnek profilleri de bünyemize katmamız gerekiyor. Bu hem sahadaki Trabzonspor duruşu açısından hem de genç oyunculara tecrübelerini katması açısından önemli. Çok ciddi mesai veriyoruz. En kısa zamanda bitireceğiz. 

Şu anda göndermeyi planladığımız oyuncularla alakalı da görüşmelerimiz var. Onlara kulüp bulmalarını söyledik. Bu oyuncularla da ilgili isim söylemek istemiyorum. 

Fenerbahçe maçı için özel bir prim durumumuz yok. Soyunma odası hoca ve oyuncuların kutsal alanı. Bizim gibi yöneticilerin orada işi olmadığını düşünüyorum. Hocalarımızla oyuncular arasında o dünya. Biz her zaman onların yanındayız. Herkesin görev yeri ve tanımı farklı. Trabzon'daki maçlarda kapıda karşılıyorum onları. 

Pepe gibi bir oyuncu Türkiye'ye gelmedi. 100 milyon Euro'lu rakamları görmüş bir oyuncu. Sakatlıklar oldu. Beklemediğimiz bir şekilde milli takıma çağrıldı. Pepe'nin kariyeri konuşulacak bir şey değil. Oyuncu da memnun hoca da memnun. Oyuncunun menajeriyle görüşüyoruz. Çok büyük talipleri çıkabilir. Trabzonspor'un ekonomisi de belli. Hocamız devam etmek isterse ve Pepe de kalmak isterse bütçemize uygun bir şekilde anlaşabiliriz. 

Trabzonspor taraftarları lütfen pazar günü sahada kalsın. Bizim tek derdimiz ligi üçüncü bitirmek ve kupayı müzemize götürebilmek. Ne Trabzonspor'un ne Fenerbahçe'nin hakkının yenmediği bir maç diliyoruz. 

Editör: Ömer Altıntaş