Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlikle mücadelede büyük hizmetlere imza atan İŞ-KUR’un sistemine yönelik açıklamalarda bulunan MÜSİAD Trabzon Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu, “İŞ-KUR’un amacı sadece kısa süreli işe yerleştirmek olmamalı, asıl amaç meslek edindirmek olmalıdır” dedi.
 
İŞ-KUR’un her yıl binlerce insanı kamu kurumlarına göndererek orada çalışmalarına imkan verdiğine dikkat çeken Ofluoğlu, “İŞ-KUR hem işsizlere derman olmak, hem de hizmet açığı bulunan kamu kurumlarına destek vermek üzere binlerce alım yaptığı projeler açıklıyor. Ama burada genel amaç iş görmek oluyor. Yani kurumun o an ihtiyacı ne ise onu kapatmak. Bence bu böyle olmamalı. Asıl amaç işsizleri meslek sahibi edindirip, onları ömür boyu hizmet edecekleri alanlara yönlendirmek olmalı. İŞ-KUR kamu kurumuna alım yaptığı kaynağı, 6 aylık eğitimde kullanıp binlerce kişiyi iş sahibi yapabilir.  
Bugün meslek sahibi eleman bulmak konusunda özel sektör zorlanırken, kamu kurumlarına geçici olarak binlerce kişiyi göndermek ve bu insanların 6 ayın sonunda hiçbir şey öğrenmeden işsiz kalması kabul edilemez. İşte bu nedenle diyorum ki, İŞ-KUR alım yapacağı kişileri önce eğitsin. Vasıflı birer eleman haline getirsin. Önce meslek edindirme kursu şartı koysun. İŞ-KUR’dan bir kişi destek alacak ise ve bu kişinin bir mesleği yok ise mutlaka öncelikli şart, ona para vermek değil meslek sahibi yapmak olsun. Aksi halde insanlar resmi kurumlara İŞ-KUR üzerinden giriyor, 6 ay sonra aynı şeklide hiçbir meslek sahibi olmadan bomboş bir şekilde çıkıyor. Bunu devlet organize edebilir” dedi.
 
Ofluoğlu , sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir kişi İŞ-KUR’a geldiğinde, seracılık, mantar yetiştiriciliği, döşemecilik, seramik, sıva, doğrama, kaynakçı ve dikişçi gibi eğitimlere tabi tutulsun veya bu eğitimleri alabilecekleri yerlere yönlendirilip burada  meslek sahibi olmaları sağlansın. Bu sayede hem o işsiz 6 ay sonra bomboş bir şekilde ortada kalmaz, hem de İŞ-KUR, aynı kişiye defalarca iş fırsatı sağlamak zorunda kalmaz. Bugün çok sayıda işadamının vasıflı eleman bulamadığına bizzat ben şahit oluyorum. Devlet bunca parayı harcarken biraz daha kapsamlı ve sistemli düşünülmesi kanaatindeyim. Meslek, altın bileziktir ve bir insan meslek sahibi olduğunda bir nevi ekonomik özgürlüğünü eline almış olur. Bunu sağlamak da çok zor olmasa gerek”