12.08.2019 tarihinde bir internet sitesinde yayınlanan; “Görevini yapmayan TÜRSAB’a Bakanlık el koydu” başlıklı haber tamamen masa başında hazırlanmış, hayal ürünü, TÜRSAB’ın kamuoyu ve Bakanlık nezdinde itibarını düşürmeye yönelik art niyetli ve karalama amacı taşıyan, maksatlı bir haberdir.

2018 seçimlerinde delegelerin oylarıyla Birliğimiz Denetim Kurulu Üyeliğine seçilen Murtaza Yakaryılmaz, geçtiğimiz haziran ayında hakkında açılan bir dava nedeniyle 22 Temmuz 2019 tarihinde TÜRSAB’daki görevinden istifa etmiş ve yerine Denetim Kurulu Yedek Üyesi Yusuf Sandıkçı geçmiştir. Aynı tarihte bu görev değişikliği TÜRSAB web sitesinde yer alan Denetim Kurulu sayfasından da duyurulmuştur.

Her seçim döneminde maddi menfaat sağlamak için para karşılığı yalan haberlerden oluşan bülten servis ederek, basın ilkelerine uymadan haberciliğin hiçbir etik kuralını uygulamayan ve hakkında birçok dava açılan sitenin yalan haber yazarı Özkan Altıntaş ile ilgili TÜRSAB, tüm hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaktır.

Kamuoyuna ve seyahat acentalarımıza saygıyla duyurulur.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
TÜRSAB