Ekonomiye Değer Katanlar 2019 Ödül töreni Trabzon’da yapıldı.

Düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTB Başkanı Eyüp Ergan, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar ve Trabzon iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Borsa başkanı Eyüp Ergan yaptığı konuşmada “Türkiyenin T’si olan Trabzon’da ekonomiye değer katanlara teşekkür ediyoruz üretime destek veriyoruz. Çok çalışıp çok kazanacağız sloganımızla katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada “Sayın Bakanımıza Uzun süredir aynı görevde olması ve çok katkılar yapmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Hisarcıklıoğlu da isteklerimizi bizleri kırmadan yerine getirmeye çalıştı. Trabzon’daki işadamlarımız ülkemizin kalkınması için  gece gündüz çalışarak ve riske girdiler. Şehrimizin kalkınmasında emekleri geçen sanayici ve işadamlarımızı kutluyorum. Turizmde çok önemli bir noktadayız. Ulaşım konusu önemli. Uçak seferleri artırılırsa veya büyük gövdeli uçakların devreye sokulması daha iyi olacaktır. Çin başlattığı kuşak bir yolunun bir ayağınında Trabzon’da olmasını talep ediyoruz. Tarih boyunca trabzon bir ticaret merkeziydi. Bu kimliği yeniden. Kazandırmamız  lazım. Bizde bu projenin bir parçası olmak istiyoruz. Trabzonun serbest ticaret bölgesi statüsüne kavuşturularak bölgenin kalkınmasına önemli katkı yapacaktır.” dedi.

Trabzon’da ekonomiye değer katanlar ödüllerini aldı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada “Trabzon’un toprağı gibi insanıda verimli. Bugün Türkiye’yi Trabzonlular yönetiyor. Berat Albayrak Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesini sağladı. Süleyman soylu terörün belini kırdı. Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile yerli otomobilde birlikte çalılıyoruz. Yerli ve milli değerimiz fındığın değerinin artması için yapılan projeleri yerinde gördük. Bugün 1 alırken 4 alacağız. Trabzon’un ekonomisine değer katanlara teşekkür ediyoruz. Otellerde olduğu gibi bizim odalarında yıldızlandırma sistemi var. Bugün trabzon ticaret ve sanayi odası ile Trabzon ticaret Borsasına uluslararası kuruluşlar 5 yıldız verdi. Londa, Paris, Berlin odaları gibi hizmet veriyorlar. Elimizin altında bir fındık var. Kıymetini bilirsek. Ülkemiz için önemli mli. Bunseneki fındıktaki fiyattan Karadenizliler olarak çok memnunuz. Ekonomide nefes almamızı sağladı. Fındığı katma değer katarak satabilirsek daha iyi olacak. Turizm burada patlamış. Ama uçak yetmiyor artırılsın isteniyor. Turizm altın yumurtlayan tavuk. Günlük bakmamamız lazım. Bu böyle olursa hepimiz kazançlı çıkarız. Turizmi bütün yıla yaymamız lazım. Biz Akdeniz’de olduğu gibi Karadenizdede aynı kalitede hizmet vermemiz lazım. Trabzon’umuzun geleceği parlak. Devletten isteğimiz bizim yanımızda olsun. Ben asla karamsar olmam. İnancımız umutsuzluğu vermez. Hep beraber çok zorluğu atlattık. Tek ricam birbirinizi ötekileştirmeyin.” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada "Çok anlamlı bir tören için buradayız. Onlar Trabzon’da evlerin bacalarının tutmasını sağlayan insanlar. Bu ülke her zaman seferberlik ruhuyla hareket etmiştir. İstihdam seferberliğinde Bu süreçte işadamlarımızın ciddi fedakarlıkları var" dedi.

Trabzon’da ekonomiye değer katanlar ödüllerini aldı

 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;
"Denize karışan yemyeşil ormanları, coşkun dereleri ve yaylaları, gölleri ve kültürel dokusuyla cennetten bir köşe konumundaki Trabzon'umuzda, “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreni vesilesiyle siz değerli hemşerilerimle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyor.

Trabzon Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleştirilen bu programda; ihracatın yanında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10’a giren firmalarla, en çok istihdam sağlayan, teknoloji geliştiren ve 50 yılını dolduran 140 firmaya ödül verilecek olması; çalışmanın, üretmenin, alın terinin takdiri manasında önem arzetmektedir. Tarımdan sanayiye, hizmet sektöründen inşaata hayatın her alanında faaliyet yürüten bu firmalar; şehrimiz için iş üretmekte, aş üretmekte, istihdam sağlayıp değer katmaktadır.

Ticaret Odası yönetimini de ülkemize, milletimize, şehrimize değer katan müteşebbisleri unutmadığı için tebrik ediyorum. Konuşmamın hemen başında bir hususa daha kısaca değinmek istiyorum. Buraya, Külliye’de Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığındaki toplantıdan çıkarak geldik. Bu nedenle de çok arzu etmeme rağmen yine Ticaret Odamızın düzenlemiş olduğu Fındık Hasadı programına katılamadım. Karadenizimiz için Trabzonumuz için fındık deyip geçmemek lazım. Çay gibi fındık da insanımızın temel geçim kaynağı. Ülkemizde 702 bin hektar alanda fındık üretimi yapılıyor. Trabzon da önemli fındık üretim merkezlerinden biri. Ülkemiz, dünya fındık üretiminin %68’ini, ticaretinin ise %76’sını tek başına sağlıyor… 115 ülkeye fındık ihraç ediyoruz… Fındık ihracatından geçtiğimiz yıl 1 milyar 635 milyon dolarlık gelir elde ettik. Bu yıl maşallah fındık bol… rekoltenin 700 bin tonu bulacağı tahmin ediliyor. Hem bölge insanımız hem de ülkemiz için stratejik bir ürün olan fındığa - fındık bahçelerine gözümüz gibi bakmak zorundayız. Örnek bahçelerimizin sayısı arttıkça hasadımız da kazancımız da çok daha bol ve bereketli olacaktır.

Millet olarak dünyanın en zor coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Allah bizlere toprağıyla, yeraltı zenginlikleriyle, havasıyla, suyuyla çok bol bahsetmiş. Ancak özellikle yakın çevremizdeki topraklarda 150 yıldan beri pek huzur olmamış. Irak’tan Libya’ya, Afganistan’dan Yemen’e, Suriye’ye her gün onlarca değil, yüzlerce insan ölüyor. Dünya seyrediyor… BM istatisktik tutuyor… ölenlerin istatistiğini. Oysa, silah satışına verilen önemin 10’da biri, bölgenin huzuru için harcanmış olsa… Topraklar kanla sulanmaz. Ülkemiz bu coğrafyanın yegane güven ve istikrar umudu. Bizi de 50 yıldan beri sindirip terörle terbiye etmek istiyorlar. Biliyorlar ki Türkiye’nin huzur ve istikrarı, Türkiye ile sınırlı olmayacak. Çünkü biz, bölge ülkelerinde yaşayan insanların hakça, kardeşçe, sömürülmeden, insanca yaşamasını isteyen yegane ülkeyiz. Çünkü bizi bir Arap kardeşimizle, bir Kürt kardeşimizle buluşturan, petrol değil, kaderdir kader. Yüzlerce yıl bu kader birlikteliği bizi ayakta tuttu. Bu nedenle Suriye’de başından beri akan kanın durması için mücadele ettik, ediyoruz. Bu nedenle kaderimizi, fitneyle, terörle hainlikle kedere dönüştürmek isteyen terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Kıymetli hemşerilerim; kader derdi olmayanların bu millete keder yaşatmaktan başka marifeti olamaz… bunu asla unutmamamız lazım. Suriye’de silahların susmasını, çözümün diplomatik ve siyasi yollarla aranmasını en çok Türkiye istiyor. Ama bunu isterken, komşumuz Suriye’nin belli bölgelerinin terörün, terör örgütlerinin yaşam alanı olmasına da göz yumamayız. Türkiye’nin tavrı bu konuda çok net. Biz her zaman barıştan yanayız, ancak ulusal güvenliğimizi tehdit edecek unsurların kök salmasına da izin vermeyiz. Bakınız S 400 füzelerini boş yere almadık… ulusal güvenliğimiz her şeyin önünde. Aynı durum ekonomik bağımsızlığımız için de geçerli. Birileri doğu Akdeniz’de doğal gaz ararken, biz izleyici pozisyonunda kalamazdık, kalmadık da. Peki ne diyorlar… Aman efendim; siz gaz aramayın, siz füze almayın, terör örgütlerine dokunmayın… Peki neden… neden olacak; güçlenmeyin, kalkınmayın, ulusal güvenliğinizi bize emanet edin vs dedikleri bu. Bütün dertleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ülkemizi, milletimizi çökertmek. Hep birlikte buna izin vermeyeceğiz arkadaşlar… Planlarını hep birlikte boşa çıkartacağız. Nasıl mı; birbirimizle kenetlenip çalışarak, üreterek… milletimizi ve memleketimizi daha fazla refaha erdirerek bunu yapacağız. Şahsen bu nedenle, ödül törenini çok önemsiyorum. Sizler gibi özveri ile çalışan girişimcilerimiz oldukça, sizler gibi vatanının ve milletinin geleceği için atılım yapan yiğitler oldukça, Allah’ın izniyle bizi kimse yolumuzdan döndüremez. Bizler, sizlerin önünü açmak, altyapı oluşturmak, yükünüzü hafifletmek, şehrimizi cazip hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. 
Trabzon’da ekonomiye değer katanlar ödüllerini aldı

Şehrimizin ulaşım ve erişim yatırımları için bugüne kadar 13 Milyar 103 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık.Bu miktar ülke genelinde dile kolay 741 milyar TL. Ne mi yaptık… bir örnek vermem gerekirse… Yaptığımız yatırımlarla şehrimizin bölünmüş yol uzunluğunu 151 km artışla 224 km’ye yükselttik. BSK kaplamalı yol uzunluğunu 332 km artışla, 414 km’ye uzattık. Yılan hikayesine dönen Sahil Yolunu da biz tamamladık. Böylece, yolun hareket ve bereket olduğunu en iyi sizler gördünüz. Bakınız, şehrimizin ve bölgemizin turizm potansiyelinin önündeki en büyük engel, sınırlı ve sıkıntılı ulaşım imkanlarıydı. Bu sorunu büyük ölçüde geride bıraktık. Yaptığımız yollarla, köprülerle, tünellerle, viyadüklerle Karadeniz’in adı değişmedi ama kara bahtı ak oldu. Elbette, daha yapacak çok işimiz var. Şehrimizi, komşu  illere bağlayan yollarımız önemli ölçüde tamamlandı. Şehir merkezini sahil yolu üzerinden ilçelerimize bağlayan yollardaki çalışmalar ise devam ediyor. Özellikle turizm potansiyeli olan yerler ele iç kesimlerde kalan yerleşim merkezlerine hizmet eden yollarımızın da standardını yükseltiyoruz. Sahil yolundaki şehir merkezli trafik yoğunluğunu hafifletmek için de Kanuni Bulvarı'nı yapıyoruz. Yine Konaklar - Yalıncak ve Akçaabat - Yıldızlı projelerimizle, şehrin doğu ve batısındaki yerleşimlerden kaynaklanan trafiği, sahildeki transit trafikten ayırarak şehir geçişindeki ulaşımı rahatlatıyoruz. Önemli bir projemiz de Trabzon-Gümüşhane Devlet Yolundaki Zigana Tüneli ve bağlantı Yolları… Bu projemiz, Trabzon’umuzun ekonomik geleceği açısından hayati öneme haizdir. Biliyorsunuz şehrimiz, Doğu Karadeniz’in en önemli merkezi ve limanı konumunda. Zigana tüneli projemizle, ülkemizin doğu ve güneydoğusuyla ulaşım çok daha kolay hale gelecektir.
 
Elbette Trabzon’u sadece karayolları yatırımları ile bayındır hale getirmiyoruz. Yatırımlarımız ulaşımın tüm modlarını kapsıyor. Trabzon Erzincan Hızlı Demiryolu Hattı çalışmalarını başlattık. Etüt projesinin hazırlanması için yüklenici firma ile sözleşme imzaladık ve yer teslimini yaptık. Belli oranda fiziki ilerleme sağlandı. Bu proje hayata geçtiğinde Trabzon -Erzincan arasında çift hatlı, sinyalli ve elektrikli saatte 200 km hıza uygun, 248 km uzunluğunda yeni bir tren hattımız olacak. Bu hat hem yük hem de yolcu taşımacılığına hizmet edecek. Böylece, Trabzon ve bölge ekonomisine çok büyük değer katmış olacağız.
Bu kadar şey yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz… yatırımlarımızın Trabzon’un refah artışına ekonomisine katkısı ne durumda diye baktığımızda da sevindirici bir tabloyla karşılaşıyoruz. İhracatımız 955 milyon dolara yükselmiş. Bu yılın Haziran ayı itibarıyla ise 510 milyon doları bulmuş ihracat. Sene sonunda bu rakamın 1 Milyar doların üzerine çıkacağı öngörülüyor. İthalatımız 93 milyon dolar seviyelerinde. Hem ihracat hem de ithalat değerlerine baktığımızda ekonomik olarak oldukça büyümüş bir Trabzon görüyoruz. Yeterli mi… elbette değil… Çıtayı çok yüksekte tutmalıyız. Bana kalırsa o çıta şu olmalı; Nasıl her bir Trabzonlu, Trabzon'u ülkenin sigortası olarak görüyorsa… refahın da sigortası olarak görmeli… Ve tek bir Trabzonlunun iş için aş için başka diyarlara gitmesine gerek kalmayacak ekonomik potansiyele ulaşmak için gece gündüz çalışmalı. Bana göre bu mümkün. Allah’a şükür çok çalışkan insanlarız. Ulaşımdan sağlığa, sanayiden tarıma Hükümet olarak her türlü desteği verip, alt yapıyı da biz yapıyoruz. Geriye de çok çalışmaktan başka bir şey kalmıyor. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı sonlandırırken, ekonomimize değer, soframıza bereket katan tüm müteşebbislerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Düzenlenen törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, TTB Başkanı Eyüp Ergan, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar ve Trabzon iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

Borsa başkanı Eyüp Ergan yaptığı konuşmada “Türkiyenin T’si olan Trabzon’da ekonomiye değer katanlara teşekkür ediyoruz üretime destek veriyoruz. Çok çalışıp çok kazanacağız sloganımızla katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı konuşmada “Sayın Bakanımıza Uzun süredir aynı görevde olması ve çok katkılar yapmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Hisarcıklıoğlu da isteklerimizi bizleri kırmadan yerine getirmeye çalıştı. Trabzon’daki işadamlarımız ülkemizin kalkınması için  gece gündüz çalışarak ve riske girdiler. Şehrimizin kalkınmasında emekleri geçen sanayici ve işadamlarımızı kutluyorum. Turizmde çok önemli bir noktadayız. Ulaşım konusu önemli. Uçak seferleri artırılırsa veya büyük gövdeli uçakların devreye sokulması daha iyi olacaktır. Çin başlattığı kuşak bir yolunun bir ayağınında Trabzon’da olmasını talep ediyoruz. Tarih boyunca trabzon bir ticaret merkeziydi. Bu kimliği yeniden. Kazandırmamız  lazım. Bizde bu projenin bir parçası olmak istiyoruz. Trabzonun serbest ticaret bölgesi statüsüne kavuşturularak bölgenin kalkınmasına önemli katkı yapacaktır.” dedi.

Trabzon’da ekonomiye değer katanlar ödüllerini aldı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada “Trabzon’un toprağı gibi insanıda verimli. Bugün Türkiye’yi Trabzonlular yönetiyor. Berat Albayrak Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesini sağladı. Süleyman soylu terörün belini kırdı. Sanayi Bakanı Mustafa Varank ile yerli otomobilde birlikte çalılıyoruz. Yerli ve milli değerimiz fındığın değerinin artması için yapılan projeleri yerinde gördük. Bugün 1 alırken 4 alacağız. Trabzon’un ekonomisine değer katanlara teşekkür ediyoruz. Otellerde olduğu gibi bizim odalarında yıldızlandırma sistemi var. Bugün trabzon ticaret ve sanayi odası ile Trabzon ticaret Borsasına uluslararası kuruluşlar 5 yıldız verdi. Londa, Paris, Berlin odaları gibi hizmet veriyorlar. Elimizin altında bir fındık var. Kıymetini bilirsek. Ülkemiz için önemli mli. Bunseneki fındıktaki fiyattan Karadenizliler olarak çok memnunuz. Ekonomide nefes almamızı sağladı. Fındığı katma değer katarak satabilirsek daha iyi olacak. Turizm burada patlamış. Ama uçak yetmiyor artırılsın isteniyor. Turizm altın yumurtlayan tavuk. Günlük bakmamamız lazım. Bu böyle olursa hepimiz kazançlı çıkarız. Turizmi bütün yıla yaymamız lazım. Biz Akdeniz’de olduğu gibi Karadenizdede aynı kalitede hizmet vermemiz lazım. Trabzon’umuzun geleceği parlak. Devletten isteğimiz bizim yanımızda olsun. Ben asla karamsar olmam. İnancımız umutsuzluğu vermez. Hep beraber çok zorluğu atlattık. Tek ricam birbirinizi ötekileştirmeyin.” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yaptığı konuşmada "Çok anlamlı bir tören için buradayız. Onlar Trabzon’da evlerin bacalarının tutmasını sağlayan insanlar. Bu ülke her zaman seferberlik ruhuyla hareket etmiştir. İstihdam seferberliğinde Bu süreçte işadamlarımızın ciddi fedakarlıkları var" dedi.

Trabzon’da ekonomiye değer katanlar ödüllerini aldı

 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;
"Denize karışan yemyeşil ormanları, coşkun dereleri ve yaylaları, gölleri ve kültürel dokusuyla cennetten bir köşe konumundaki Trabzon'umuzda, “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreni vesilesiyle siz değerli hemşerilerimle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyor.

Trabzon Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleştirilen bu programda; ihracatın yanında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10’a giren firmalarla, en çok istihdam sağlayan, teknoloji geliştiren ve 50 yılını dolduran 140 firmaya ödül verilecek olması; çalışmanın, üretmenin, alın terinin takdiri manasında önem arzetmektedir. Tarımdan sanayiye, hizmet sektöründen inşaata hayatın her alanında faaliyet yürüten bu firmalar; şehrimiz için iş üretmekte, aş üretmekte, istihdam sağlayıp değer katmaktadır.

Ticaret Odası yönetimini de ülkemize, milletimize, şehrimize değer katan müteşebbisleri unutmadığı için tebrik ediyorum. Konuşmamın hemen başında bir hususa daha kısaca değinmek istiyorum. Buraya, Külliye’de Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığındaki toplantıdan çıkarak geldik. Bu nedenle de çok arzu etmeme rağmen yine Ticaret Odamızın düzenlemiş olduğu Fındık Hasadı programına katılamadım. Karadenizimiz için Trabzonumuz için fındık deyip geçmemek lazım. Çay gibi fındık da insanımızın temel geçim kaynağı. Ülkemizde 702 bin hektar alanda fındık üretimi yapılıyor. Trabzon da önemli fındık üretim merkezlerinden biri. Ülkemiz, dünya fındık üretiminin %68’ini, ticaretinin ise %76’sını tek başına sağlıyor… 115 ülkeye fındık ihraç ediyoruz… Fındık ihracatından geçtiğimiz yıl 1 milyar 635 milyon dolarlık gelir elde ettik. Bu yıl maşallah fındık bol… rekoltenin 700 bin tonu bulacağı tahmin ediliyor. Hem bölge insanımız hem de ülkemiz için stratejik bir ürün olan fındığa - fındık bahçelerine gözümüz gibi bakmak zorundayız. Örnek bahçelerimizin sayısı arttıkça hasadımız da kazancımız da çok daha bol ve bereketli olacaktır.

Millet olarak dünyanın en zor coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Allah bizlere toprağıyla, yeraltı zenginlikleriyle, havasıyla, suyuyla çok bol bahsetmiş. Ancak özellikle yakın çevremizdeki topraklarda 150 yıldan beri pek huzur olmamış. Irak’tan Libya’ya, Afganistan’dan Yemen’e, Suriye’ye her gün onlarca değil, yüzlerce insan ölüyor. Dünya seyrediyor… BM istatisktik tutuyor… ölenlerin istatistiğini. Oysa, silah satışına verilen önemin 10’da biri, bölgenin huzuru için harcanmış olsa… Topraklar kanla sulanmaz. Ülkemiz bu coğrafyanın yegane güven ve istikrar umudu. Bizi de 50 yıldan beri sindirip terörle terbiye etmek istiyorlar. Biliyorlar ki Türkiye’nin huzur ve istikrarı, Türkiye ile sınırlı olmayacak. Çünkü biz, bölge ülkelerinde yaşayan insanların hakça, kardeşçe, sömürülmeden, insanca yaşamasını isteyen yegane ülkeyiz. Çünkü bizi bir Arap kardeşimizle, bir Kürt kardeşimizle buluşturan, petrol değil, kaderdir kader. Yüzlerce yıl bu kader birlikteliği bizi ayakta tuttu. Bu nedenle Suriye’de başından beri akan kanın durması için mücadele ettik, ediyoruz. Bu nedenle kaderimizi, fitneyle, terörle hainlikle kedere dönüştürmek isteyen terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Kıymetli hemşerilerim; kader derdi olmayanların bu millete keder yaşatmaktan başka marifeti olamaz… bunu asla unutmamamız lazım. Suriye’de silahların susmasını, çözümün diplomatik ve siyasi yollarla aranmasını en çok Türkiye istiyor. Ama bunu isterken, komşumuz Suriye’nin belli bölgelerinin terörün, terör örgütlerinin yaşam alanı olmasına da göz yumamayız. Türkiye’nin tavrı bu konuda çok net. Biz her zaman barıştan yanayız, ancak ulusal güvenliğimizi tehdit edecek unsurların kök salmasına da izin vermeyiz. Bakınız S 400 füzelerini boş yere almadık… ulusal güvenliğimiz her şeyin önünde. Aynı durum ekonomik bağımsızlığımız için de geçerli. Birileri doğu Akdeniz’de doğal gaz ararken, biz izleyici pozisyonunda kalamazdık, kalmadık da. Peki ne diyorlar… Aman efendim; siz gaz aramayın, siz füze almayın, terör örgütlerine dokunmayın… Peki neden… neden olacak; güçlenmeyin, kalkınmayın, ulusal güvenliğinizi bize emanet edin vs dedikleri bu. Bütün dertleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ülkemizi, milletimizi çökertmek. Hep birlikte buna izin vermeyeceğiz arkadaşlar… Planlarını hep birlikte boşa çıkartacağız. Nasıl mı; birbirimizle kenetlenip çalışarak, üreterek… milletimizi ve memleketimizi daha fazla refaha erdirerek bunu yapacağız. Şahsen bu nedenle, ödül törenini çok önemsiyorum. Sizler gibi özveri ile çalışan girişimcilerimiz oldukça, sizler gibi vatanının ve milletinin geleceği için atılım yapan yiğitler oldukça, Allah’ın izniyle bizi kimse yolumuzdan döndüremez. Bizler, sizlerin önünü açmak, altyapı oluşturmak, yükünüzü hafifletmek, şehrimizi cazip hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. 
Trabzon’da ekonomiye değer katanlar ödüllerini aldı

Şehrimizin ulaşım ve erişim yatırımları için bugüne kadar 13 Milyar 103 milyon TL’nin üzerinde yatırım yaptık.Bu miktar ülke genelinde dile kolay 741 milyar TL. Ne mi yaptık… bir örnek vermem gerekirse… Yaptığımız yatırımlarla şehrimizin bölünmüş yol uzunluğunu 151 km artışla 224 km’ye yükselttik. BSK kaplamalı yol uzunluğunu 332 km artışla, 414 km’ye uzattık. Yılan hikayesine dönen Sahil Yolunu da biz tamamladık. Böylece, yolun hareket ve bereket olduğunu en iyi sizler gördünüz. Bakınız, şehrimizin ve bölgemizin turizm potansiyelinin önündeki en büyük engel, sınırlı ve sıkıntılı ulaşım imkanlarıydı. Bu sorunu büyük ölçüde geride bıraktık. Yaptığımız yollarla, köprülerle, tünellerle, viyadüklerle Karadeniz’in adı değişmedi ama kara bahtı ak oldu. Elbette, daha yapacak çok işimiz var. Şehrimizi, komşu  illere bağlayan yollarımız önemli ölçüde tamamlandı. Şehir merkezini sahil yolu üzerinden ilçelerimize bağlayan yollardaki çalışmalar ise devam ediyor. Özellikle turizm potansiyeli olan yerler ele iç kesimlerde kalan yerleşim merkezlerine hizmet eden yollarımızın da standardını yükseltiyoruz. Sahil yolundaki şehir merkezli trafik yoğunluğunu hafifletmek için de Kanuni Bulvarı'nı yapıyoruz. Yine Konaklar - Yalıncak ve Akçaabat - Yıldızlı projelerimizle, şehrin doğu ve batısındaki yerleşimlerden kaynaklanan trafiği, sahildeki transit trafikten ayırarak şehir geçişindeki ulaşımı rahatlatıyoruz. Önemli bir projemiz de Trabzon-Gümüşhane Devlet Yolundaki Zigana Tüneli ve bağlantı Yolları… Bu projemiz, Trabzon’umuzun ekonomik geleceği açısından hayati öneme haizdir. Biliyorsunuz şehrimiz, Doğu Karadeniz’in en önemli merkezi ve limanı konumunda. Zigana tüneli projemizle, ülkemizin doğu ve güneydoğusuyla ulaşım çok daha kolay hale gelecektir.
 
Elbette Trabzon’u sadece karayolları yatırımları ile bayındır hale getirmiyoruz. Yatırımlarımız ulaşımın tüm modlarını kapsıyor. Trabzon Erzincan Hızlı Demiryolu Hattı çalışmalarını başlattık. Etüt projesinin hazırlanması için yüklenici firma ile sözleşme imzaladık ve yer teslimini yaptık. Belli oranda fiziki ilerleme sağlandı. Bu proje hayata geçtiğinde Trabzon -Erzincan arasında çift hatlı, sinyalli ve elektrikli saatte 200 km hıza uygun, 248 km uzunluğunda yeni bir tren hattımız olacak. Bu hat hem yük hem de yolcu taşımacılığına hizmet edecek. Böylece, Trabzon ve bölge ekonomisine çok büyük değer katmış olacağız.
Bu kadar şey yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz… yatırımlarımızın Trabzon’un refah artışına ekonomisine katkısı ne durumda diye baktığımızda da sevindirici bir tabloyla karşılaşıyoruz. İhracatımız 955 milyon dolara yükselmiş. Bu yılın Haziran ayı itibarıyla ise 510 milyon doları bulmuş ihracat. Sene sonunda bu rakamın 1 Milyar doların üzerine çıkacağı öngörülüyor. İthalatımız 93 milyon dolar seviyelerinde. Hem ihracat hem de ithalat değerlerine baktığımızda ekonomik olarak oldukça büyümüş bir Trabzon görüyoruz. Yeterli mi… elbette değil… Çıtayı çok yüksekte tutmalıyız. Bana kalırsa o çıta şu olmalı; Nasıl her bir Trabzonlu, Trabzon'u ülkenin sigortası olarak görüyorsa… refahın da sigortası olarak görmeli… Ve tek bir Trabzonlunun iş için aş için başka diyarlara gitmesine gerek kalmayacak ekonomik potansiyele ulaşmak için gece gündüz çalışmalı. Bana göre bu mümkün. Allah’a şükür çok çalışkan insanlarız. Ulaşımdan sağlığa, sanayiden tarıma Hükümet olarak her türlü desteği verip, alt yapıyı da biz yapıyoruz. Geriye de çok çalışmaktan başka bir şey kalmıyor. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmamı sonlandırırken, ekonomimize değer, soframıza bereket katan tüm müteşebbislerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."