Özer, dünya yollarında gururla TR Plaka ve TÜrk Bayrağını dolaştırdıklarını dile getirerek, yaşanan sıkıntılar üzerine sektör göçü yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.
YETKİLİLER SAĞIR OLDU
Yaklaşık 8 yıldır bir mücadele içindeyiz. Biz güçlü bir ülkeyiz. Dünyanın neresinde yardıma muhtaç birisi olsa anında yardımına koşuyoruz. Türk Nakliyecisi olarak taşıma yaptığımız ülkelerde tek taraflı muamelere maruz kalıyoruz. Yetkilerimiz bizi asla duymuyor. İnşallah sesimizi duyururuz da sektör göçünün önüne geçeriz. Türk Plakasını sökmeyeceğim diye çok mücadele verdim ama olmadı. Ben de sektör göçü yaparak Kazakistan'dan araç aldım. 
TÜRK OLMAK ZORDUR
Türk olduğumuz için gurur duyuyoruz. Türk olmak dünyada zor. Sınır kapılarında geçiş ücretleri ve ekstra paralar ödüyoruz. Bunu tüm yetkilerimiz bildikleri halde hiç sesimizi duymadı. Bazı can dediğimiz ülkelere yaklaşık 600 dolar geçiş ücreti ödüyoruz.
YABANCI PLAKA İÇİN CENNET
Türkiye'de nakliyeci olmak zordur. Uzaya mekik yollamak gibidir Patlamaması için hata yapmamanız lazım . Kazakistan'da nakliyeci olmak yurt içinde dolaşmak gibidir. Dünya yollarında serbest dolaşırsınız. Ülkemiz yabancı plaklar için bulunmaz cennettir. Sene başında sadece Türk nakliyecilerine yönelik tako ve yük bildirim sistemi geldi. Nakliyeciler ayağa kalkınca ertelendi ama yine ülkemize gelecek. İçte ve dışta Türk Nakliyecisine çok büyük yaptırımlar yapılıyor.
DÜNYA YOLLARINDA AZALIYORUZ
Sermaye göçünü saymazsak ülkemiz milli nakliye sektörünü kaybediyor. İstihdam gidiyor. Vergi kaybı oluyor. Dünya yollarında dolaşan araç sayımız azalıyor. Gurbetçilerimiz gittiğimiz ülkelerde TR plakalı araçta ay yıldızı gördüğü zaman gururlanıyordu sahipsizlikten ve sadece Türk araçlarına uygulanan yaptırımlar nedeniyle Türk nakliye sektörü yok oluyor.
  
YURT DIŞINDA FİRMA KURMA İLE TÜRKİYEDE FİRMA KURMAYI KARŞİLAŞTIRIRSAK 
Yurt firma kurmak  için ülkemizdeki gibi taşımak ve  taşıtmak için bir çok maliyeti yüksek belge almak zorunda değilsiniz .Yurt dışında  firmalaşmak için belirli araç sayısını tamamlana mecburiyeti ülkemizdeki gibi yok.

TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Nakliyecilik zevki ve kazançlı bir iş. Bu iş bizim işimiz. Ülkemizde bu işi maalesef sahipsizlikten yapamıyoruz. Yurt içi ve yurt dışında çok yaptırımlarla karşılaşıyoruz. Hepimiz bu işe temelden, şoförlükten geldik. Taşıma yaptığımız ülkelerde ki nakliyeciler taşıma yapmayı bilmediği için biz büyüdük. 2011 yılında yabancı plaka araçlara sınırsız boş geçiş belgesi verilince biz de bitme noktasına geldik. Turizmden nasıl döviz girdisi varsa nakliye sektöründen de döviz girdisi var. Bunlar aynı şeyler. Bizim getirdiğimiz dolarlar farklı matbaada mı basılıyor. Ben Türk olmaktan gurur duyuyorum.  Koronavirüs'te bile nakliye sektörü durmadı. İnsanlığın olduğu her yerde biz olacağız. Çok basit ve keyfi sorunlarla karşı karşıyayız. İhracat hedeflerimize ulaşmamız için milli nakliye sektörümüzün mutlaka güçlü  olması lazım.
ŞOFÖRLERİME MORAL VERDİM
Ülkemizde  farklı taşıma modelleri olması lazım. Kara, deniz, demir ve hava yolu olmalıdır. Bakanlığımız şu anda yüzde yüz  enerjisini demiryoluna harcıyor. Demiryolu da olsun. Buna karşı değiliz. Lakin devleti bir baba olarak düşünün 18 yaşında karayolu taşma sektörü var bu sektörü yalnızlığa sahipsizliğe bırakıyor ve yok olmasını sağlıyor ve tüm enerjisini bir yaşındaki trene harcıyor bir baba olarak gördünüz devletimiz sektörler arasında ayrım yapar mı ? Ulaştırma bakanımız pandemi döneminde Türk Nakliye sektörüne moral olucu bir paylaşım yapmadı. Ben pandemi döneminde firma sahibi olarak TIR'ıma bindim Kazakistan'a yük götürdüm. Şoförlerimize moral olsun diye bunları yaptım. Birileri artık bizi sahiplensin. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizi görsün. Biz ülkemizin en zor dönemlerinde acaba sabah ne olur diye düşünmeden sahalarda olduk. Dünyada dolaşan sektörüz, damarlarda dolaşan kanız. 
SERBEST DOLAŞIYORUZ
İhracatımızı sorunsuz serbest dolaştırmak için Kazakistan'a gittik. Kar hesabı gütmedik. Nakliyecilik yapıyoruz, dünya yollarında bize sahip çıkacak yetkililer arıyoruz. Çok basit çözümler büyük gibi gözüküyor. İlgili bakanlığın nakliyeciye daha çok sahip çıkması gerekiyor. Biz artık tıkandık. 
SORUNU YAŞAYANLAR ÇÖZÜM MERKEZİNDE OLMALI
Sektörümüz bir çok bakanlığa bağlı. Çok hızlı çözümler üretilmesi gerekiyor. Durmadan lastik dönüyor. Bizim gümrükler dışında hiç bir yerde durmamamız lazım. Sorunu yaşayanların çözüm üretecek makamlarda olması lazım. Cumhurbaşkanlığına bağlı nakliyeciler ile ilgili birim oluşturulmalı. Liyakatli, cesaretli kişilere görev verilmeli . Hangi bakanlıkta sorun yaşıyorsak oradaki sorunların orda çözülmesi lazım ki bizim de lastiğimiz sürekli dönsün. 
CUMHURBAŞKANIM BİZİ DİNLEYİN
Kazakistan özellikle transit geçiş bölgesine şerh koyarak sizleri Hazar geçişinde limana zorladı. Yabancı plakalı araçlar daha ekonomik olan Rusya üzerinden gidiyor. Yabancı plakalı TIR’lar ülkemizin güzelim yollarında bizim ihracatımızı taşıyorken siz ne düşünürsünüz. Cumhuriyet tarihinde bu zamana kadar hiç bir zaman Kazakistan güzergah şartlı bir belge ülkemize vermemişti. Bugüne geldiğimizde ise, bugün diyorum çünkü az önce de belirttiğimiz gibi yetkililerimiz tren taşımacılığına harcadığı enerji ile tren taşımacılığının tercih edilir bir duruma getirme çabaları bu belgelerin geliş nedenidir diye düşünüyorum. Ülkemizden Kars Tiflis Bakü oradan da Hazar geçişi ile Kazakistan Özbekistan tren taşmaları başladı. Bu taşımalar için bir çok kuruma firmalar yatırımlar yaptı. Trenle karayolu süreleri ücretlerini dengelemek Tren taşımacılığına  avantaj sağlamak sahipsiz olan karayolu nakliyecilerinin önüne engeller koyarak hem bizim maliyetlerimizi artırmak hem de zaman kaybına uğratmaya çalışılıyor.  Bunun başka izahı yoktur. Cumhuriyet tarihinde ülkemiz ne bir başka ülkeden böyle  şartlı geçiş belgesi aldı nede verdi ta ki tren seferleri başlayana kadar. Ben buradan her zaman lafta değil icraatlarımızla destek verdiğimiz sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Ülkemiz için nakliye sektöründe geçimini sağlayan milyonlarca insan için bizleri dinleyin ülkemizin güçlü ve milli bir nakliye sektörü olsun.