Pakistan'ın güneyindeki Sindh'in başkenti Karaçi'de gün boyu devam eden muson yağmurları nedeniyle kentte ve çevre illerde afet uyarısı yapıldı.
Elektrik kesintisi, sel ve çöküntülerin yaşandığı kentte elektrik hatları da hasar gördü. Özellikle elektrik kaçağı yüzünden üçü 10 yaşından küçük olmak üzere 8 kişi elektrik akımına kapılarak can verdi. 

Karaçi'nin dışında yer alan Matli bölgesinde ise biri 16 diğeri 12 yaşında iki kardeş, yıldırım düşmesi nedeniyle hayatını kaybederken bir çocuk da ağır yaralandı. 

Yoğun yağış, bazı evlerin de çatılarının çökmesine sebep oldu. Çatı çökmesi nedeniyle de bir kişi hayatını kaybetti.  

ELEKTRİK KESİNTİLERİ 50 SAATİ BULDU
Cumartesi gecesi başlayan yağışların ardından eyaletin bazı bölgelerinde ve Karaçi'nin bazı mahallelerinde elektrik kesintileri yaşandı. Kesintiler özellikle Karaçi'nin dış mahallelerinde ve bazı şehirlerde 50 saati buldu.

KIZILAY PAKİSTAN’DA 

kurban bayramı dolayısı ile Pakistan’ın 52 noktasında aynı anda kurban kesip fakir ihtiyaçlı Pakistan Halkına dağıtacak olan Türk Kızılayı Pakistan halkının yaralarını sarması için elinden geleni yapıyor. 

Türkiye’den Pakistan’a giden Kızılay Heyetinde Genç Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Altıntaş’ında aralarında bulunduğu Türk Kızılayı heyeti tüm olumsuzluklara rağmen Pakistan’da Yarın Eda edilecek olan Kurban Bayramı sonrası Türkiye’den bağışçılardan aldıkları vekaletlerle kurbanları kesip ihtiyaçlı Pakistan halkına dağıtacaklar.