Artık, birçok ülkede üretici ve satıcılar dünyanın en ünlü pazaryeri firmaları üzerinden sanal altyapı imkanları ile ticaretini yapmakta, ürünlerini dünyanın tüm kıtalarına ulaştırma imkanına sahip olmaktadır. 

Ülke sınırları içindeki satışlarda e-ticaret, uluslararası satışlarda yani ürünün ülke sınırları dışına satıldığı durumlarda e-ihracat adını alan günümüzün en yaygın ticaret sistemi haline gelen sanal ticaretin, ülkemizde ve Doğu Karadeniz Bölgemizde de yaygın kullanımını sağlamak ve bu alanda faaliyet göstermek isteyen girişimcilere yol göstermek amacıyla Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve WORLDEF E-Ticaret Vakfı işbirliği ile 6-7 Aralık 2023 tarihlerinde Trabzon NOVOTEL’de kapsamlı bir eğitim programı düzenlenecektir. 

E-ticaret ve e-ihracat alanındaki Amazon, Etsy, Ozon gibipazaryerlerinin temsilcileri, lojistik firmaları, sektör profesyonelleri gibi tüm paydaşların sunum yapacağı programda e-ihracat tüm detayları ile işlenecektir.

Fındık hasadı tek gövdeli bahçede yapılacak. Fındık hasadı tek gövdeli bahçede yapılacak.

Ücretsiz olarak düzenleyeceğimiz bu “E-İhracat Konferansı”nda, amacımız tüm dünyada hızlı bir şekilde gelişme gösteren ve konvansiyonel ticarete göre tüketici kitlesi tarafından daha çok tercih edilen e-ticaret ve e-ihracat konusunda, Doğu Karadeniz Bölgemizdeki firmaların da hızlı bir şekilde bu ticaret sistemine adapte olmalarının ve bulundukları yerden pazarlama maliyetlerine katlanmadan müşterinin ayağına gitmeden tüm dünya ülkelerindeki tüketici kitlesine ulaşmalarının sağlanmasıdır.

DKİB olarak hedefimiz dünya ticaret sistemlerinde yaşanan her gelişmeyi ve ortaya çıkan tüm teknolojik imkanları bölgemizde faaliyet gösteren ticaret erbabına ulaştırmak, Doğu Karadeniz Bölgemizin her alanda tüm ticaret sistemlerinde yetkin duruma gelmesini sağlamak ve bölge ihracatımızı daha yüksek seviyelere ulaştırmaktır.

Bu nedenle, 6-7 Aralık 2023 tarihlerinde 10:00 – 18:00 saatleri arasında Trabzon Novotel’de düzenlenecek olan eğitim konferansına tüm e-ticaret ve e-ihracat meraklılarını ve değerli basın mensuplarımızı bekliyoruz.

Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN

DKİB Yönetim Kurulu

Editör: Haber Merkezi