CHP Trabzon İl başkanlığının  düzenlemiş olduğu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Süha Saral 'ın Tanıtım ve Seçim Bildirgesi toplantısına CHP  İstanbul M.Vekili ve Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez,CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi İsmail Emre Telci, Önceki dönem CHP Milletvekilleri Mehmet Volkan Canalioğlu ile şimdiki Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya'ya, Önceki dönem CHP il başkanları , İlçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları,İlçe Belediye başkan adayları,Meclis üyeleri, önceki dönem il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı .

I M G 3172

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak konuşmasında ;
Tam Yol İleri...
İşimiz Gücümüz Trabzon diyoruz.Çok Kıymetli Trabzonlular, Değerli Misafirler. 

I M G 3179

 31 Martta yapılacak yerel seçimler hem Türkiye hem de Trabzon için çok önemli bir dönemin başlangıcı olacaktır. 22 yıllık AKP iktidarı ülkeyi tüm hızıyla uçuruma sürüklediğini hepimiz biliyoruz.  “Üç Y” diyerek iktidara geldiklerinde Yolsuzluk, Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele edeceğiz diyenlerin Cumhuriyet tarihinin en büyük  yolsuzluklarını yaptıklarını, halkını sömürdüğünü ve hukuk dışı uygulamalarla kendileri gibi düşünmeyenlerin haklarının nasıl gasp edildiğine hep birlikte şahit olduk. 

I M G 3183

Bugün ise geldiğimiz noktada ülke olarak her anlamda tam bir çöküş yaşıyoruz. Eğitimden Sağlığa, hukuktan ekonomiye kadar her alanda sorunlar katbekat artmış, insanlar açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmiştir. 

I M G 3177

Asgari ücretin 17 000 TL olduğu ülkemizde bu rakam 4 kişilik bir ailenin sadece gıda ihtiyaçlarını bile karşılamaya yetmemektedir.

Her iki kişiden biri bankalara borçlandırılmış,Kredi kartı borcuyla insanlar bankalara bağımlı hale getirilmiştir.

I M G 3180

Atanamayan öğretmenlerimiz canına kıyıyor ama siz kendi  çocuklarınızı sınavsız, mülakatsız işe alıyorsunuz. O da yetmedi kendinize Danışman yapıyorsunuz. Sonra haklarını arayan öğrencileri “Terörist” ilan ediyorsunuz. 

Görevi başında hekimler dayak yiyor,öldürülüyor siz onlara “Nereye giderlerse gitsinler. Gerekirse biz dışardan doktor getiririz” diyorsunuz.

I M G 3181

Çocuğuna okul kıyafeti alamayan baba “banyoda iple asarak yaşamına son veriyor” dönüp neler oluyor diye bakmıyorsunuz.

Oy uğruna kaçak ve ruhsatsız binalara İmar affı getirerek vatandaştan para topluyorsunuzsonra depremde can veren on binlerce insanımız için “Takdiri İlahi” diyorsunuz.

I M G 3185

Hazine Garantili ballı ihalelerle kendi müteahhitlerinizi besliyorsunuz sonra da parasını asgari ücretliden, dar gelirliden, fakir fukaradan alıyorsunuz. 

I M G 3184

Bizden önce hastanelerde kuyruk vardı diyorsunuz şimdi de hastalara 3 ay, 6 ay sonrasına randevu veriyorsunuz. Çünkü kendi özel hastanelerinizde parayı verirsen beklemeye gerek yok. Her türlü kazanmayı iyi biliyorsunuz.

Ürünümüzü satamıyor, zarar ediyoruz diyen çiftçiye “ Ananı da al git dediniz”. Tarımı bitirdiniz. Şimdi samanı bile dışardan ithal eder hale geldiniz.

I M G 3178

Büyükşehir Raylı Sistemde Kararlı Büyükşehir Raylı Sistemde Kararlı

22 Yıllık iktidarınızda tek başarınız 3 Y ile başlayan hikayenize her geçen gün bir yenisini eklemeniz olmuştur. Bu başarılarınızla gurur duyabilirsiniz.

Ayrıca Cumhuriyetimizin teminatı olan tüm kurumları itibarsızlaştırma ve içini boşaltma çabalarınızı da görüyor ve biliyoruz. Anayasanın değişmez maddelerini tartışmaya açma uğraşınız, Yargıya ve Millet iradesinedarbe yapma gayretlerinizi de anlıyoruz. 

Asıl meselenin ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun mirası Cumhuriyetle hesaplaşmak niyetinde olduğunuzu da çok iyi biliyoruz.

I M G 3191

Ama bilmediğiniz bir şey var. Bu Cumhuriyet savaş meydanlarında yoklukla, yoksullukla atalarımızın kanlarıyla kurulmuştur. Tapusu da Lozan’da alınmıştır. Herhangi bir Üniversiteden alınmış “aslı gibidir” onaylı diploma değildir. 

Bizler sizin korkularınızı da çok iyi biliyoruz. Ne yaparsanız yapın amacınıza asla ulaşamayacağınız gibi tüm bunların da bir bedelinin  olduğunu da sizlere hatırlatmak isteriz. 

Bizler kurtuluşun ve kuruluşun partisiyiz. 

Cumhuriyetle yaşıt yüz yıllık koca bir çınarın neferleriyiz. 

Ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. 

I M G 3188

Sevgili Trabzonlular.

Bu yerel seçimler öyle sıradan bir yerel seçim olmayacaktır. Biraz önce kısaca özetlemeye çalıştığım nedenlerden ötürü hem Trabzon hem de Türkiye için çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Genel Başkanımız Özgür Özel’inde da ısrarla vurgulamaya çalıştığı “Türkiye İttifakı” çok önemlidir.

İl örgütü olarak Trabzon özelinde oluşan taban birlikteliğinin sağlanması konusunda çok gayret sarf ettik.

I M G 3182

Bizler ülkemizin geleceğine sahip çıkmak isteyen, yaşadığı kenti önemseyen, halkın refahı için uğraşan, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun bizlere emaneti Cumhuriyetle sorunu olmayan herkesi “Türkiye İttifakı​“ olarak tanımlıyor ve yerel seçimlerde bu anlayışla sandığa gitmemiz gerektiğini ısrarla söylüyoruz. 

Bu anlayışla Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı belirledik. Beş ilçemizde belediye başkan adaylarımızı belirlemede ön seçim yaptık. Büyükşehir Belediye başkan adayımız ile birlikte 14 ilçe başkan adayımızla seçimlere hazırız. 

I M G 3193

Öncelikle Partimizi temsil etme ve görev alma konusunda sorumluluk hisseden tüm aday adayları da dahil olmak üzere hepsine partimiz ve örgütümüz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Aday olan tüm adaylarımıza çıktıkları bu onurlu yolda başarılar diliyorum.

Tüm gayretimizle maddi ve manevi yanlarında olacağız. 

Editör: Haber Merkezi