Ortahisar Belediye başkan adayı Kaya ve ekibi güne  Trabzon Şoförler Odasını ziyaret ederek Şoförler odası başkanı Ömer Hakan Usta ile görüşüp şoför esnafının sorunlarını not ederek başladı . 
I M G 3517

Ahmet Kaya ve ekibi daha sonra Trabzon Fırıncılar Odasını ziyaret ederek Fırıncılar Odası Başkanı Davut ilik ile bir süre görüştüler . 

I M G 3510

Başkan adayı Kaya daha sonra kafeleri ziyaret ederek gençlere projelerini anlattı . 
I M G 3514

Kaya "Biz bu kentin çocuklarını, gençlerini, emeklilerini, kadınlarını, engellilerini, dezavantajlı gruplarını, hayvanlarını, bitkilerini koruyup kollamaya talip oluyoruz" diyen Kaya, Ortahisar'a ortak akıl, kamucu anlayış, şeffaf, akıl ve bilimin yol göstericiliğiyle hizmet edeceklerini dile getirdi.

I M G 3519

Başkan Kaya, Trabzon’a İstihdam Ofisi kazandırıyor Başkan Kaya, Trabzon’a İstihdam Ofisi kazandırıyor

'HAKSIZLIKLARA SON VERECEĞİZ'

Kaya konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Biz, bu millete ayrım gözetmeksizin Ortahisar ailesi büyüklüğü içerisinde hizmet etmek için yola çıktık. Bu hizmetleri yaparken ortak aklı esas alıp yapacağız. Biz seçildik, makamı devraldık mantığından ziyade ortak akıl ile belediyeciliği yürüteceğiz. Karar alma süreçlerinde kentin tüm dinamiklerini işin içerisine katarak işlerimizi yapacağız.

I M G 3512

Bütün Türkiye'nin takdir ettiği Ortahisar'ı el birliğiyle yaratacağız. Belediyede çalışan personel arkadaşlar, onlar bizim çalışma arkadaşlarımız olacak. Bugün belediyede çalışan arkadaşların marketin önüne geçerken boynunu büktüğünü görüyoruz. Bu haksızlıklara son vereceğiz. Her bir çalışanımız başımızın üstündedir."

I M G 3515

"41 proje 41 kere Maşallah" sloganıyla projelerini açıklayan Kaya'nın projeleri arasında en dikkat çekenleri ise şunlar oldu:

Mahalle yaşam alanları: Kreş yaşlı bakım evi, mahalle evi, kitabevi, derslikler, oyun alanı, etkinlik alanı ve atölyelerden oluşacak.

I M G 3438

Ortahisar Kültür Merkezi (OKM): Trabzon'da kültür sanat faaliyetlerinin yapılacağı yeteri kadar alan olmaması sebebiyle oluşturulan proje ile içerisinde tiyatro, sergi, nikah salonlarının bulunacağı bir kültür merkezi yapılacak.

Değirmendere Sosyal Yaşam Alanı: Kent merkezi içerisinde Değirmendere'nin Karadeniz'e döküldüğü vadinin atıl durumdan kurtarılarak sosyal alana dönüştürülmesi planlanıyor.

I M G 3437

Yavuz Selim Stadı: Trabzon'da yıllarca futbolun kalbinin attığı ve daha sonra Millet Bahçesi'ne dönüştürülen alana dahil edilen bölgenin yeniden amatör spor kulüplerinin futbol oynayacağı sahaya dönüştürülmesi projesi.

I M G 3511

Kent Lokantası: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete koyduğu ve yurttaşlara ucuz yemek hizmeti sunan Kent Lokantaları projesinin Trabzon'da da uygulanması projesi.

I M G 3440I M G 3518

Editör: Ömer Altıntaş