Suiçmez açıklamasında;

“Yargıtay 3. Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkındaki kararına “hukuki değeri yok” diyerek Anayasal düzene darbe girişimini sürdürüyor. 

Anayasamızın 2. Maddesine göre devletimiz hukuk devletidir. Yargıtay 3.Dairesi Anayasamızın bu maddesini de ihlal ederek TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ değildir demektedir.

Jandarma’dan Sahte Alkol İmalathanesine Baskın Jandarma’dan Sahte Alkol İmalathanesine Baskın

Yargıtay bu kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde hiç kümsenin hukuki güvenliğe sahip olmadığını ilan etmiştir. Artık ülkemizde hukuk değil keyfilik yargı kararıyla egemen kılınmıştır.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi verdiği kararla kişi hak ve hürriyetlerini, seçme seçilme hakkını, seçim güvenliğini ortadan kaldırmıştır. İktidarın siyasi sopası halini alan Yargıtay, keyfi kararlar alarak bugün iktadarın aracı iken yarın bu iktidarında karşısında keyfiyet takınmaya adaydır. Suç işleyen hakimler yargılanmalıdır!

Nitekim bu iktidar daha önceki uygulamalarıyla yargıyı terör örgütüne teslim etmiş ve yargıyı siyasal amaçlarıyla kullanmış ancak iş kendilerine döndüğünde olayın vehametini anlamıştır. Anlaşılan odur ki iktidar tarihten ders almamıştır. Yargıtay aracılığıyla Anayasa ortadan kaldırılmak hedefiyle hareket ederken, yarın aynı Yargıtayın veya başka mahkemelerin iktidarlarını tanımama noktasına gelebileceğini göz önüne almamakta direnmektedir.

Bir kez daha iktidarı uyarıyoruz. Yargıyı siyasal amaçlarınıza alet etmeyin. Sayın Adalet Bakanı görevini yerine getirmeli, getiremiyorsa istifa etmelidir. Hukuku ayaklar altına alarak Anayasayı bilinçli olarak çiğnemeye devam eden Yargıtay 3. Ceza Dairesi ise cübbelerini çıkartarak daha fazla yargıyı töhmet altında bırakmamalıdır. Bu olmazsa HSK ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gereğini yapmalıdır. 

Anayasa’ya yargı eliyle daha fazla darbe yapılmasına izin vermeyeceğiz. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini korumaya ve Anayasaya sahip çıkma mücadelesine devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi