Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, kasım ayı toplantılarına başladı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

8452987d-0360-4888-acc0-77302455b59b
 
ORTAK BİLDİRİ OKUNDU
AK Parti Grup Başkan Vekili Erhan Nadir, MHP Grup Başkan Vekili Süleyman Tomaç, CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Bıyık imzasıyla hazırlanan ortak bildiri okundu. Filistin’de büyük bir vahşet, insanlık tarihinde görülmemiş bir katliam yaşandığı belirtilen açıklamada, vahşetin durdurulması için dünya parlamentoları ile uluslararası kuruluşlar tutum ve inisiyatif almaya davet edildi.

Bolu Dağı Tüneli Uzatılıyor Bolu Dağı Tüneli Uzatılıyor

b400f159-5cec-4713-8ee5-b7c26077ed2e
 
TRABZONLU ŞEHİDİ VE HAYATINI KAYBEDEN DEĞERLERİ ANDI
Meclis toplantısına Trabzonlu şehidi anarak başlayan Başkan Vekili Ataman, “Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Yüksekova Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapan hemşehrimiz Of ilçesinden Yavuz Akyüzlü geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olmuştur. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz. MHP Akçaabat İlçe Başkanı Özcan Ergün’ün eşi Sevinç Ergün Hanımefendiye rahmet diliyoruz. Yine arkadaşımız Mehmet Karaoğlu’nun babaannesi rahmetli oldu. Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.

ed3fac88-fc33-4bde-a2ca-61cd5100adca
 
HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
AK Parti’de ataması yapılan isimlere de hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Vekili Ataman, “AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığına atanan Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar Bey’i tebrik ediyoruz. AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkan Yardımcılığı görevine atanan Meryem Sürmen Hanımefendiyi de tebrik ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de kongresi oldu. Yeni dönemin de onlar için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.  
 
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ ŞEHRİMİZİ TEŞRİF ETTİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Trabzon ziyareti ile ilgili de değerlendirmede bulunan Ataman, “TBMM Başkanımız Numan Bey şehrimizi teşrif ettiler. Ziyareti bizlere hem moral oldu hem de yapılanları beğendikleri için bizim açımızdan da bir azim oldu” ifadelerini kullandı.  
 
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ
Yürütülen çalışmalarla ilgili de Meclisi bilgilendiren Ataman, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 16 Ekim 2023 tarihinde imzalanan kararla raylı sistem projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. Proje artık ete kemiğe büründü ve uygulamaya geçecek. Ulaşım Master Planı çerçevesinde yapılmış bir iş oldu. Daha önce Ulaşım Master Planımız yoktu. Plana uygun olarak da rantabl olduğu, özellikle şehir hastanesiyle birlikte farklı bir kimlik kazandığı da ortaya çıkmış oldu.”  
 
TRABZON’A YAKIŞAN ORGANİZASYON OLDU
“Büyükşehir Belediyemiz tarafından ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Koşuyoruz’ sloganıyla düzenlenen 43. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonuna yaklaşık 2.000 kişi katıldı. Sayısal ve nitelik olarak Trabzon’a yakışan bir organizasyon oldu. Bu manada ilgili dairedeki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.  Maraton etkinlikleri kapsamında; satranç ve masa tenisi turnuvaları düzenlenmiş olup, 392 kişi katılım sağlamıştır.”
 
OTOGAR HİZMETE AÇILDI
“Geçtiğimiz ay malum şehrimizden gurur projelerinden olan otogar Yaklaşık 250 milyon liraya mal olan bütçeyle hizmete açıldı. İçerisinde 28 araçlık otobüs peronu, 96 araçlık otopark, 36 araçlık servis otoparkı, 16 araçlık taksi park alanı, 1.240 metrekare kiralanabilir ticari alan, 800 metrekare ofis, 18 adet gişe, restoran,  kafe, büfe ve berber bulunmakta. Güzel ve keyifli bir yer oldu.”
 
ATATÜRK KÖŞKÜ ÇOK GÜZEL OLDU
“Atatürk Köşkü cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünde restorasyonu bitirilerek hizmete açıldı ve çok güzel oldu. Açılış törenine hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Köşkü’nün açıldığı gün, akşam düzenlenen Cumhuriyet Bayrmı resepsiyonunda Atatürk’ün köşkün balkonundan 10. Yıl Nutku’nu okuduğu görüntüler katılımcılara dugusal anlar yaşattı. Pek çok katılımcının ağladığına tanık oldum. Atatürk’ü bir kez daha minnetle ve rahmetle anıyoruz. Restorasyon kapsamında doku kayıplarının onarılması, muhdeslerin (Sonradan eklenen) kaldırılması, bakım onarım çalışmaları, peyzaj, çevre düzenleme ve aydınlatma işleri yapıldı.
 
BİLİM MERKEZİ VE PLANETARYUM 21 KASIM’DA AÇILIYOR
“Büyükşehir Belediyesinin bir ilk olarak hayata geçirdiği Bilim Merkezi ve Planetaryum 70 milyon liraya mal oldu. 21 Kasım’da açılışı gerçekleştirilecek. İçerisinde planetaryum, 5 adet atölye, etkileşimli sergi alanları ve kafeterya bulunmaktadır.”
 
AVRASYA PAZARI’NIN GEÇİCİ KABULÜ YAPILDI
“Avrasya Pazarı’nın geçici kabulü yapıldı. 50 milyon liraya mal oldu. Proje kapsamında 350 adet dükkan, restoran, mutfak-depo, revir-bebek bakım odası, bay - bayan mescit, abdesthane, güvenlik odası yapıldı.
 
FAROZ FUTBOL SAHASI YENİLENDİ
“Faroz Futbol Sahası Tadilatı-Tribün ve İdari Hizmet Binası Yapım İşi geçici kabulü yapıldı.
Proje kapsamında 7 milyon lira harcandı. FIFA standartlarına uygun suni (sentetik) çim saha
yağmur suyu sistemi, tribün yapımı, soyunma odaları ve lavabolar, saha aydınlatma, idari bina yapımı tamamlanarak modern bir hal aldı.”  
 
KADINLAR HALİ TAMAMLANDI
“Tarihi dokusu korunarak yeniden hayata geçirilen Kadınlar Hali’nin geçici kabulü yapıldı.
72 araçlık otopark, 119 adet dükkan ve depolar, lokanta,  teras yapımı tamamlandı. Şu ana kadar 51 bağımsız bölümün satış ihalesi gerçekleştirildi. 47 kiracı ihaleye katılmadı, kiracı olarak devam ediyor. Beklendiği gibi bir sosyal problem olmadı. Alan da memnun kiraya devam eden de memnun.  25.10.2023 tarihinde yeni oluşturulan toplam 19 adet dükkanın ihalesi gerçekleştirilmiştir. 1 adet otopark, 2 adet ofis, 4 adet satış alanı olmak üzere toplam 7 adet alan Belediyemiz Tarafından İşletilecektir.”
 
MARAŞ CADDESİ CEPHE SAPLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
“Kahramanmaraş Caddesi’nde 45 milyon lira maliyetle cephe sağlıklaştırma işi devam ediyor.
28 Nisan 2023 tarihinde yer teslimi yapıldı. 25 binada temizlik işlemi, 33 binada mantolama işlemi, 19 binada cephe kaplama işlemi olmak üzere toplam 77 binada cephe sağlıklaştırma yapılacak. 15 dükkanda estetik dokunuş 16 dükkanda ahşap ladin uygulaması gerçekleştirilecek.”
 
ZAĞNOS VADİSİ EĞLENCE VE MACERA PARKI YAPILACAK
“Zağnos Vadisi Eğlence ve Macera Parkı bir eksiklikti. Tünel Akvaryum ile birleşecek projenin toplamda 70 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Yamaç kaydırağı, atlı karınca oyun alanı, örgü ağı oyun alanı, düşüş kulesi, ip parkuru ve zipline oyun alanı ve kazı oyun alanları oluşturuluyor. Yani burada esas olan şehre gelen yabancı turistlerin şehirde çocukların ve gençlerin uzun süreli kalmasını sağlayacak proje ayaklarından birisi bu. Bu projenin daha da kapsamlısı yapılacak.”
 
ORTAHİSAR TARİHİ DOKUSU ORTAYA ÇIKARILIYOR
“Hisarkent Cephe Sağlıklaştırma Projesi, Ortahisar’ın tarihi dokusunun ortaya çıkması açısından çok kıymetli bir proje. 24 Kasım 2023 tarihinde ihalesi gerçekleştirilecek. İş kapsamında 42 bina ve 18 tescilli bina var. Projede Şehit Refik Cesur, Zağnos, Mimar Sinan caddeleri ile Pertev Paşa Sokakta aydınlatma, kentsel donatılar, zemin yenileme çalışması yapılacaktır.”
 
KADIN YAŞAM VE İSTİHDAM MERKEZİ’NİN ÇEVRE DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI
“Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi çevre ve yol düzenleme işi tamamlandı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal oldu.  4500 metrekare kaldırım imalatı 1.015 metrekare granit küp imalatı, 5.460 metrekare park içi baskı asfalt kaplama 5.440 ton asfalt kaplama, 270 metreküp duvar imalatı, 1.750 metreküp beton döküm, 50 adet aydınlatma direği montajı çalışmaları tamamlandı.”
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Vekili Ataman’ın meclis üyelerini bilgilendirmesinin ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Meclis toplantısı 35 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi