Türk Kızılayı Rize Şubesi ile Rize Gençlik Kolları; Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü aracılığı ile hayırsever iş adamları tarafından gönderilen kıyafet yardımını Kalkandere'de; Kalkandere Kaymakamlığının, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezinin katkıları ve katılımıyla dağıtımını yaparak miniklere ikramlarda bulundu.

 

Programa katılan Kaymakam Eyüp Kaykaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Tiryaki ve beraberindekiler Türk Kızılayı Rize Şube Başkanı Bahattin Karali ve Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran tarafından Kızılay faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

 

Kaymakam Eyüp Kaykaç, sadece kan bağışının değil, Kızılay’ın tüm sosyal faaliyetlerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyerek; kendilerinin de düzenli olarak destek verdiğini ve destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

 

Kızılay Rize Şube Başkanı Bahattin Karali ise; Rize Merkez ve ilçelerinin tümünde Kızılay hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantıları başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi vatandaşların hemen hepsine koştuklarını ve güçleri yettikçe de koşmaya devam edeceklerini söyleyerek; ‘Gençlik bizim her şeyimiz, Kızılay Gençliği enerjisi ve dinamizmi ile ilimizde öncü faaliyetler gerçekleştirmekte. Bizler de mevcut Şube hizmetlerimizin yanı sıra Gençliğimizin sosyal faaliyet ve projelerine destek vermekteyiz. Türk Kızılayı ailesi olarak bir bütün halinde ilimiz ve ülkemiz için hizmet etmeye devam edeceğiz.’ diyerek hayırsever vatandaşlara ve bağışçılara teşekkür etti.

 

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran ise bilgilendirme esnasında; bölgedeki 40 hastanenin tüm kan ihtiyacını karşıladıklarını, bu bağlamda ülkedeki bölgeler arasında birinci sırada olduklarını, bunun ise bilinçli bağışçılar tarafından desteklenerek gerçekleştirildiğini söyleyerek tüm bağışçılara teşekkür etti.

 

Türk Kızılayı Rize Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Mesut Köse ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türk Kızılayı Topluluğu Başkanı Muharrem Altıntaş ise; bunun bir iyilik hareketi olduğunu, vicdan sahibi gençlerle bu yola çıktıklarını ve her geçen gün büyüyerek yoluna devam eden bir iyilik ordusu haline geldiklerini, şube ve üniversite nezdinde yerel ve ulusal projeleriyle çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini dile getirdiler.