Sürmene sahilinde Karayemiş meyve verecek 

 

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün fikir sahibi olduğu proje, Sürmene İlçe Orman İşletme Müdürlüğünden alınan karayemiş fidanlarıyla hayata geçirildi. 

 

Sürmene Sahil yolu kenarında hayata geçirilen fidan dikimi, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Sürmene Kaymakamı Mehmet Alper Çığ’ı, AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu'nu, Sürmene Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil İbrahim Revi’yi ve Sürmene'de görev yapmakta olan öğretmenleri davetiyle birlikte gerçekleştirildi. 

Fidan dikimi esnasında Başkan Üstün; 'Bir süre önce bu fikri hayata geçirmek üzere Orman İşletme Müdürlüğümüz ile irtibata geçtik. Sahilde hem 12 ay yemyeşil kalabilecek hem de Karadeniz Sahil Yolundan gelen sesi bir nebze olsun engelleyebilecek bir tür istiyorduk. Ellerinde karayemiş fidanı olup olmadığını sorduk, ellerinde karayemiş fidanı bulunduğunu söylediler. 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle ilçemizde görev yapmakta olan öğretmenlerimizi de fidan dikimine davet ettik. İlçemizdeki görev süreleri dolduğunda ve ilçemizden ayrıldıklarında Sürmene'de bir dikili ağaçları kalsın istedik. Bu vesileyle de tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.' şeklinde konuştu.