Beşikdüzü’nde çalışmalara ara verilmeden devam ediliyor
Haber : Melek Çakır  www.trabzonhaber24.com

 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Beşikdüzü’ndeki çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 415 personel ve 112 iş makinesiyle ilçede çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’un doğu bölgesindeki afet riskinin ortadan kalkmasıyla doğu ilçelerinde hazır bekletilen ekipleri de başta Beşikdüzü olmak üzere afet olaylarının yaşandığı batı ilçelerine yönlendirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçenin kırsal mahallelerinde 14 ayrı ekiple çalışma yapılıyor. Bu çalışmalarda yollara müdahale edildiği gibi afet riski taşıyan tüm alanlarda gerekli görülen çalışmalar icra ediliyor. Ayrıca 9 ayrı mühendis grubu ilçenin kırsal mahallelerinde hasar tespit çalışmaları gerçekleştiriyor.

İlçe merkezinde de çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Kürekli temizlik personeli, yıkama aracı, iş makinesi ve kamyondan oluşan 9 ayrı temizlik ekibi ilçede temizlik çalışmalarını 24 saat esasına dayalı olarak sürdürüyor. Temizlik çalışmalarına okul bahçelerinden başlanırken ilçede Pazartesi günü eğitime yeniden başlanması planlanıyor. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçedeki tüm okullara öğrenci sayısına göre içme suyu bırakılıyor. Ayrıca okullar Büyükşehir Belediyesi tarafından ilaçlanıyor. İlçede içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına da ara verilmeden devam ediliyor.

VATANDAŞLARA YARDIM YAPILIYOR 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri Beşikdüzü’nde sosyal çalışmalara da aralıksız olarak devam diyor. Bu kapsamda gerek ilçe merkezinde ve gerek kırsal mahallelerde içme suyu dağıtımı sürdürülürken özellikle kırsal mahallelerde vatandaşlara yine Büyükşehir Belediyesi tarafından gıda yardımı gerçekleştiriliyor.

GÜMRÜKÇÜOĞLU: PAZARTESİ SABAHINA 
KADAR ÇALIŞMALARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE 
TAMAMLAMAYI PROGRAMLADIK
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Pazartesi sabahına kadar çalışmaları önemli ölçüde tamamlamayı programladıklarını söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Beşikdüzü’müzde pazartesi eğitim ve öğretim tekrar başlayacak. İlçenin her köşesinde, her alanda büyük bir çalışma içerisindeyiz. Temizlik çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte bir sonraki aşamaya geçeceğiz” diye konuştu.