Başkan Sağıroğlu'ndan Yomra'ya Doğal Gaz Müjdesi 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

Yomra Belediye Bakanı İbrahim Sağıroğlu doğalgaz için Ankara’ya çıkarma yaptı. Bakan Albayrak ile görüşen Başkan Sağıroğlu, 2018 yılında Yomra’nın doğalgaz ile buluşacağını müjdeledi.

HAT GEÇİŞİNDE ENGELLER ÇIKTI

Trabzon’un Yomra ilçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’ndan Yomra’ya doğalgaz müjdesi. Başkan Sağıroğlu Ankara’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan ile görüşmeler gerçekleştirerek doğalgaz ile ilgili dosyasını sundu.  Yapılan görüşme sonrasında Yomra’ya doğalgaz için müjde verildi. 2018 yılında Yomra doğalgaz ile buluşacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Doğalgaz ile ilgili olarak her gün taleplerin artığını belirterek, “ Ne yazık ki doğalgazda Trabzon olarak bir ilerleme kaydedemedik. Gerek arazi şartlarımız, gerek imar yapımız yapılan çalışmaları engelledi. Biz Yomra Belediyesi olarak vatandaşlarımıza beyanatlarımızda 2016 yılında doğalgazı getireceğimizi ifade etmiştik. Ne yazık ki bunu gerçekleştiremedik. Neden gerçekleştiremedik. Yetkililer tarafından bizlere yapılan açıklamada DSİ Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu alandan Karayollarının doğalgaz hattının geçişine izin verilmediği, bir başka yan yol ile birlikte hat geçişinin sağlanabileceği bizlere iletildi. Bununda yapılacak kamulaştırmalarla çok zaman alacağını düşündük ve farklı bir taleple yetkilerimizin karşısına çıktık” dedi.  

BAKAN ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR

Yomra’nın günden güne büyüme kaydeden ve Trabzon’un parlayan yıldızı haline geldiğini ifade eden Başkan Sağıroğlu, “ Hızlı bir gelişim kaydeden ve her türlü yatırımı hak eden Yomra’mıza doğalgazı getirmek için arkadaşlarımızla bir fikir alış-verişinde bulunduk. Nasip olursa Ortahisar İlçemize bağlı Kavala’dan 1,5 Km bağlantı ile birlikte Yalıncak üzerinden Kaşüstü mahallemizle buluşturacağız. Eğer burası uygun görülmez ise farklı bir güzergahımız daha var. Arsin-Yanbolu üzerinden hattı ilçemizle buluşturacağız. Biz gerekli dosyamızı bakanımıza ve genel müdürümüze sunduk. Yapılacak olan saha çalışmasından sonra hangi hat olursa olsun 2018 yılında doğalgaz ile ilçemizi geleceğinin sözünü aldık. Bizlere bu konuda hassasiyet gösteren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan'a ve emeği geçen bütün herkese ilçem adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.