Araklı'da Genç Çiftçi Projesi Yüzleri Güldürüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Genç Çiftçi’ projesi Araklı’da ki girişimci gençlerin hayatlarını değiştiriyor. Çiftçilik yapan ailesine yardım ederek geçimini sağlamaya çalışan gençler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin TL hibe alarak aldığı hayvanlarla iş sahibi oldu. Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, Belediye Başkanı Recep Çebi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çebi proje kapsamına giren vatandaşlarla bir araya geldi. Araklı'da Genç Çiftçi Projesi kapsamında hak kazananlara 54 tane büyükbaş, 280 tane küçükbaş ve 3 aileye arı teslim edildi. Toplamda 600.000 TL'lik hibe yapıldı.

Başkan Çebi; ''Araklı'da Hayvancılık Yaygınlaşıyor''

Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada; ''Genç Çiftçi projesi kapsamında vatandaşlarımızın yüzleri gülüyor. Köylerini terk etmek istemeyen vatandaşlarımız güçlü hükumetimiz sayesinde iş sahibi oluyor. Bizler ilçemizde tarım ve hayvancılığı yaygınlaştırmak amacıyla teşvik programları ve seminerleri düzenliyoruz. Halkımızı bu konuda bilinçlendirerek herkesin faydalanmasını sağlıyoruz. Geçen yıllar bu projeden yararlanan vatandaşlarımız işlerini daha da büyüttüler. Araklı'da hayvancılık zamanla çok daha profesyonel bir hal almaya başladı. Hayvanlarını alan vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bu projeyle vatandaşlarımızın yüzünü güldüren başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sn. Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.

Vatandaş Memnun

Çok mutlu olduğunu ve bu işi devam ettirip daha da geliştirmek istediğini kaydeden vatandaşlar, “Bu sayede köyümüzde kalabilmemizi de sağlayan devletimizden ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.