AK Parti Gençlik Kolları'ndan Çamburnu'nda Temizlik Seferberliği 
Haber : Ömer Altıntaş   www.trabzonhaber24.com  

 Trabzon AK Parti Gençlik Kolları ,Sürmene Ak Parti Gençlik Kolları ,Of Ak Parti Gençlik Kolları ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün himayesinde Çamburnu'nda  başlatıldı.

Trabzon AK Parti Gençlik Kolları ,Sürmene Ak Parti Gençlik Kolları ,Of Ak Parti Gençlik Kolları ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'ün himayesinde Sürmene Çamburnu'nda  başlatmış oldukları Temizlik seferberliğine katılım beklenenden daha fazla oldu. Yüzlerce Genç Erkek ve Bayanın katıldığı Temizlik seferberleğinde Çamburnu Tabiat Parkının birçok alanı İçki Şişelerinden temizlendi.  

Temizlik Öncesi Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan Sürmene Jandarma Komutanlığına Bölgenin güvenliğini sağlattı. Kaymakam Erdoğan Yangın çıktığı geceden beri ayrılmadığı bölgede bugünde vardı ve herşeyi kontrol altında bulundurmaya özen gösteriyordu. 

Temizlik Öncesi Sürmene Orman İşletme Müdürü Yılmaz Yıldız Tabiat Parkı hakkında bilgilendirme yaptı , yaptığı bilgilendirmede Çamburnu'unda çıkan Orman yangını sadece bitki örtüsüne ve çalılık alana c-zarar verdiğini alt kök ve canlı türlerine zarar vermediğini ,Nisan ayına kadar temizlik ve yenileme çalışmalarını tamamlayacaklarını ifade etti. 

Temizlik Sonrası Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün  www.trabzonhaber24.com  Üzerinde yapılan Canlı Yayında vatandaşların sorduğu sorulara cevap vermekten çekinmedi. Başkan Üstün Çamburnu'unda kaçak yapılaşma yapılmakta Betonlaşma devam ediyor sorularına ; Çamburnu Mesire Alanında Orman Bakanlığının İhalesi sı-onucu var olan Proje yapılmakta kaçak yapı ve betonlaşma söz konusu değil bu alan Orman ve Su İşleri Bakanlığının malı tasarruf onların dedi.  Başkan Üstün Çamburnu'nda bilinçli yangın çıkartıldığı söyleniyor ,Çamburnu'nun Katar Emiri'ne peşkeş çekildiği dedikodularına ne diyeceksiniz sorusuna ise yok öyle bir şey bu alan Halkımızın kullanım alanıdır . Orman Bakanlığı gerekli bakımı yaptıktan sonra ya koruma altına alacak yada halkımızın kullanımına sunacaktır . 

AK PARTİ TRABZON İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI HALİM YILMAZ 
Gençlerimize ecdad yadıgari Akciğerlerimizi temizlemeye geldik pazar gününü feda edip bize katılan tüm gençlere teşekkür ederim.  Yılmaz Çamburnu bölgemizde meydana gelen orman yangını malesef bizleri çok derinden üzdü o gece bizde arkadaşlarımızla burada bir şey yapabilmek için çırpındıksada elimizden yanmayı engelleyemedik . Yangın boyunca Bölgeden ayrılmayan büyük çaba harcayan Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e Trabzon Valisi Yücel Yavuz'a ,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kınalı'ya, Orman Bölge Müdürlerine ,Sürmene ve Of Kaymakamlarına,Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'na ve o gece görev yapan tüm kamu kurum kuruluş ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum . 

AK PARTİ SÜRMENE İLÇE BAŞKANI BAYRAKTAR
Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Aydın Bayraktar ; Malesef istenmeyen bir olaydı ama yapacak bir şey yok oldu bitti artık temizleme ve yeniden ağaçlandırma çalışmaları başlayacak bir veya 2 sene içinde inşallah aynı şekle girecektir dedi. 

OF BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI 
Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu yaptığı konuşmada Çamburnu Dünya mirası Bölgemizin Akciğeri kendini bilmez kişi veya kişiler tarafından içki içilip Ateş yakılarak yanmasına sebep olundu inşallah yeniden Ağaçlandırarak eski haline getireceğiz .  Alireisoğlu  Sürmene ve Of Ak Parti Gençlik Kollarına bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ediyorum . Bakın bu şişelere görün demek neymiş Alkol her kötülüğün Anası  onun için Alkol haram ve yasak kılınmış dedi. 

AK Parti SÜRMENE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI 
Ak Parti Sürmene Gençlik Kolları Başkanı Recep Ali Sürmen ,Of Ak Parti Gençlik Kolları Başkanlığı ile gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe verdiği destekten dolayı Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e teşekkür ediyorum organizasyon boyunca hep yanımızda oldu sağ olsun var olsun . Sürmen bu Temizlik Seferberliğine katılan Trabzon AK Parti İl Başkanı Halim Yılmaz ve Yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum .

OF AK PARTİ İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI 
Of Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı İlyas Bayraktar ,Sürmene Ak Parti Gençlik Kolları ile Ortaklaşa düzenlediğimiz Çamburnu Temizlik seferberliğine katılan tüm arkadaşlarımıza ,Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün'e,Of Belediye Başkan Yardımcısı Halil Alireisoğlu'na,Sürmene AK Parti İlçe Başkanı Aydın Bayraktar'a, Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ve Yönetimine ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum dedi. 

Basın Toplantısı sonrası AK Parti Trabzon,Sürmene ,Of,Gençlik Kolları ve Sürmene Ak Parti Kadın Kolları üyeleri Sürmene Belediyesinin Alan Getirdiği Eldivenleri Ellerine giyip Çöp Torbalarını da Ellerine alarak Orman içine girerek Orman içindeki İçki Şişelerini temizlemeye Başladılar . Toplanan İçki Şişeleri ve Yabancı maddeler Çöp Torbalarına Konarak Yol Kenarına çıkartıldı. Yol kenarına çıkartılan Çöpler Sürmene Belediyesine ait Çöp Kamyonları ile çöp depolama merkezine taşındılar .

Çöp Toplama işlemi bittikten sonra Çöp toplama seferberliğine katılanlara Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Sürmene Yılmaz Pide'de Sürmene Pidesi İkram etti.