Montaj işlemleri tamamlanan köprü kısa bir süre sonra vatandaşlarımızın kullanımına açılacak.

KÖPRÜNÜN MONTAJI DÜN RESMEN BAŞLADI
DSİ 22.Bölge Müdürlüğü, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun illerimizin kalkınmasına yönelik, yatırımlarını tüm hızıyla sürdürüyor. Barajlar, Taşkın Kontrol Tesisleri, İçmesuyu ve Rekreasyon – Rehabilitasyon projelerinin yanı sıra, estetik dere ıslahları ile de bölge illerimiz önemli yatırımlarla buluşuyor. Bu kapsamda, Trabzon’un Araklı İlçesinde vatandaşlarımızın özlemle beklediği köprünün montajı dün resmen başladı.

İLÇEYE FARKLI BİR SİLUET KAZANDIRACAK
Trabzon-Araklı Karadere Vadisi Islahı 2.Kısım İnşaatı işi kapsamında yapılan yaya köprüsü, vatandaşlarımızın günlük yaşantısını kolaylaştıracak ve ilçeye farklı bir siluet kazandırmış olacaktır. Köprü montajının kısa bir süre sonra tamamlanması ve halkımızın kullanımına açılması hedeflenmektedir. Öte yandan söz konusu iş kapsamında, 3509 m beton ağırlıklı duvar, 1891 m temeli beton kargir duvar, 678 m Beton ağırlıklı U kanal ve 3 adet araç geçişi için menfez ve 3 adet Tersip bendi imalatları tamamlanmıştır.

BELEDİYE BAŞKANI RECEP ÇEBİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi teknik ekibiyle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ”Yolgören ve merkez mahallelerimizi birbirine bağlayacak, yılların özlemi olan yaya köprümüz sona doğru yaklaşıyor. Köprümüzün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi. Araklımıza hayırlı uğurlu olsun. Aynı şekilde diğer köprülerimizinde çalışmaları başlayacak. Bu kapsamda başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, Ak Parti Hükümetimize, Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli’ye, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a, Trabzon Milletvekillerimiz Sn. Muhammet Balta’ya, Sn. Adnan Günnar’a, Sn. Bahar Ayvazoğlu’na, Sn. Av. Salih Cora’ya, DSİ Genel Müdürümüz Sn. Mevlüt Aydın’a, Bir önceki dönem DSİ Bölge Müdürlerimiz ve şuanda DSİ Genel Müdür Yardımcılarımız olan Sn. Mustafa Uzun’a, Sn. Oğuz Kasap’a, Trabzon Valimiz Sn. İsmail Ustaoğlu’na, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Murat Zorluoğlu’na, DSi 22. Bölge Müdürümüz Sn. Dr. Emre Akçalı’ya, Ak Parti İl Başkanımız Sn. Haydar Revi’ye, Araklı Kaymakamımız Sn. Mehmet Nuri Çetin’e, Ak Parti İlçe Başkanımız Sn. Şaban Bıyık’a, işi yapan müteahhitimiz Yurtse İnşaat Firması sahibi Sn. Selim Özyurt’a, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, belediye personelimize, ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.