Belgesel, ilk uçuşunu Aralık 2019'da yapan Akıncı'nın proje aşamasındaki son 6 aylık sürecini mercek altına alıyor.

Türkiye'nin son dönemde yaptığı operasyonlarda kilit rol oynadı. Savunma sanayiinin en önemli projelerinden biri oldu. İnsansız Hava Aracı Akıncı'nın belgeseli, Baykar Mühendisliğin sosyal medya hesabından saat 20.23'te yayınlandı.
ses: 09.35 adım adım ilerledik, 7 kişilik ekip bugün 750 kişi oldu. 18 yıl önce 5 kiloluk bir uçakla uğraşıyorduk, şimdi 5 buçuk tonluk bir uçakla uğraşıyoruz ve bunu derinlemesine tüm teknolojilerle uğraşıyoruz.

Çekimler Baykar üretim tesisleri ve test faaliyetlerinin sürdüğü Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda yapıldı. Akıncı'nın üretim aşamalarının kaydedildiği belgesel15 ayda tamamlandı. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, havacılığa olan ilgisini anlattı.


Zeytindalı ve Bahar Kalkanı harekatlarında önemli rol oynayan insansız hava araçlarını üreten Baykar Mühendislik, Türkiye'yi bu alanda önemli bir oyuncu haline getirdi.


20 metrelik kanat açıklığıyla 1350 kilo mühimmat taşıyabilen Akıncı 40 bin fite çıkarak bir ilki gerçekleştirdi.

Yüzlerce mühendis aylarca uğraştı. Türkiye'yi savunma sanayiinde çok önemli bir aşamaya getiren Akıncı, Gururla Türk semalarında yerini aldı. Belgesel,sosyal medyada da büyük beğeni topladı.