Of Belediyesi'nin 2023 yılının son meclis toplantısı, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nun başkanlığında yapıldı. Aralık ayı meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

IMG_2379-1

"Deprem yönetmeliğindeki değişiklik nedeniyle; otopark ve bodrum projeden çıkarıldı"

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "60 aylık görev süremizin 56 ayı bitti. 56 aylık beraberliğimiz, yol arkadaşlığımız sürecinde bir çok olayla karşı karşıya kaldık. Bütün dünyayı etkileyen bir pandemi dönemini atlattık. Pandemidendolayı bir buçuk yıl yerimizde saymak zorunda kaldık. Bir çok yatırım sekteye uğradı. Ama bütün bunlara rağmen devletimiz özellikle Cumhur İttifakı olarak iktidarımız, hükümetimiz; zamanında ve yerinde bütün önlemleri aldı. Devletimiz; sel afetlerinde, yangınlarda, pandemide, savaşlardan kaynaklı ve akabinde en son geçen kış yaşadığımız deprem olayında bütün önlemleri zamanında almak kaydıyla yaraları sarmaya devam ediyor. Bu süreçte de bizim başlatmış olduğumuz projelerin bir kısmı sekteye uğrasa da büyük bir kısmını sonuçlandırdık. Bugün itibariyle en son projemiz kentsel dönüşüm projemiz. Sahada yapılan zemin etütleri neticesinde, projede yer alana otopark vazgeçilerek bodrum yapılamayacağına karar verildi. Çünkü zemin emniyet katsayısı çok düşük ve bu zemin emniyet katsayısının düşük olması sebebiyle sahada 480 adet fore kazık çakılmasına yetkililer tarafından karar verildi. Projeye geçen hafta itibariyle başlandı. Bugün de benim sahada yapmış olduğum tetkikler neticesinde 480 adet fore kazığın yirmiye yakını çakılmış olduğu bilgisini aldım. Kazı ve çakma işlemleri devam ediyor. Bunun sebebi şu, arkadaşlar özellikle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı'na depremle alakalı yönetmelikte yapmış olduğu değişiklikler. Bu tip zeminlerde sıfır risk için radyan temelden de vazgeçilerek tamamen temel sisteminin fore kazık sistemine geçilmiş olmasından kaynaklanıyor. Eğer bu depremi yaşamamış olsaydık ve yönetmelik değişmemiş olsaydı, radyan temel yapmak kaydıyla belki bir kısmı otopark, bir kısmını da bodrum olarak projelendirilebilecektik. Meclis üyelerimiz ve daire amiri olan arkadaşlarımızın bu konuyu bilmelerinde fayda var. Sokakta sorulacaktır veya birileri kirli propaganda yapacaktır. Bu konunun böyle bilinmesini özellikle ifade edeyim" diye konuştu. 

IMG_2382-2

"Atatürk Bulvarı projesinde son 3 bina ve saat kulesi kaldı"

Atatürk Bulvarı projesinde sona gelindiğini dile getiren Başkan Sarıalioğlu, "Bizden 2 buçuk ay önce sadece Of'tan değil bütün ilçe belediyelerinden kara yolları ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ortaklaşa bir katkısıyla bütün ilçelerden ihtiyaç listesi istendi. Biz 20 bin tona yakın bir asfalt bildirmiştik. İlk etapta 3 bin ton verildi ve akabinde bin ton daha. Bununla birlikte 4 bin ton asfalt serme işlemimiz bugün itibariyle gerçekleşti. Ankara'daki temaslarımız neticesinde 500 ton daha asfalt ilave edildi. Öbür taraftan da bizim kendi rutin işlerimiz devam ediyor. Son olarak kentsel yenileme, sokak sağlıklaştırması ve cephe yenileme işleminde Atatürk Bulvarı'ndan son 3 bina ve saat kulesinin kaplama malzemeleri hazırlanmakta. Şöyle önümüzdeki 15-20 günlük süre zarfında havalar eğer müsaade ederse yani bu yıl sonu itibariyle de Atatürk Bulvarını tamamlamış olacağız. İlgili arkadaşlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde de. İnşallah kentsel dönüşümdeki binalar 78 aylık kısa bir süre içerisinde yani çok anormal bir şey olmazsa yaz sonu gibi en geç yani Eylül ayına kadar ilgililere teslim edilecek. Malumunuz terminalinin olduğu alandaki Kent Çarşısı inşaatı bitmek üzere. Sadece Ümraniye Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol 50 dönümlük bir peyzaj alanı yapılacaktı. Karşı taraftan kaynaklı gelişmeler neticesinde proje şimdilik sekteye uğradı. Yani bu dönemde başladığımız işlerle yarım kalan işlerle beraber düşündüğümüz birçok şeyi yaptık. Bu dönemdeki görev süremizin sonuna kadar hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Mali Müşavirlerin Hakları İçin Mücadeleye Devam! Mali Müşavirlerin Hakları İçin Mücadeleye Devam!

Haber ve Fotoğraf: Gökhan Karataş

Editör: Haber Merkezi