İI M G 5893Mesajında, bütün emek camiasının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Kaya, 1 Mayıs’ın bütün dünyada, emekçilerin alın teri mücadelesinin simgeleşmiş tarihi olduğunu dile getirdi.

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi ve emekçiler tarafından dünya genelinde kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. 1 Mayıs, en yüce değer olan, emeğin ve alın terinin günüdür” diyen Başkan Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

I M G 5892

“1 MAYIS’I, AĞIR EKONOMİK KOŞULLAR VE ARTAN YOKSULLUK ALTINDA KARŞILIYORUZ”

“Türkiye'de çalışma hayatında pek çok sorunla karşı karşıyayız. Emeğin gerçek değerini alamadığı, işçi haklarının istenilen seviyede olmadığı bir ortamda 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Çocuk işçiliğinden kadın emeğinin değersizleştirilmesine, kayıt dışı çalışmadan iş cinayetlerine, gelir dağılımındaki adaletsizlikten sendikasızlaşmaya pek çok sorun, yıllardır çözülememektedir. Çalışma şartlarının ağırlığı ve güvencesizliğin yanında, gelir adaletsizliğinin had safhaya ulaşması, hem çalışma barışını zedelemekte hem de toplumsal katmanlar arasındaki fay hatlarını keskinleştirmektedir. Bu alanlarda yapılacak iyileştirmeler, sosyal barışa da hizmet edecektir.”  

MHP Trabzon Teşkilatından TİSKİ Genel Müdürü’ne Ziyaret MHP Trabzon Teşkilatından TİSKİ Genel Müdürü’ne Ziyaret

“EMEKÇİLERİMİZ, EKONOMİK BÜYÜMEDEN HAK ETTİĞİ PAYI ALMALIDIR”

“Ülkemizde, sosyal devlet ilkesinin anayasal güvence altına alınmış olmasına rağmen, çok ağır koşullarda çalışan milyonlarca emekçinin açlık ve yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkûm edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.  Emekçilerimizin büyümeden ve refahtan hak ettiği payı alması, verimliliğin artmasına ve toplumsal barışa katkı sağlarken ekonomik büyümenin sürdürülebilir olmasını da kolaylaştıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hayatı, dünyayı emekleriyle güzel ve anlamlı kılan emekçilerimizin bayramını kutluyorum. Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle; emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. Yaşasın 1 Mayıs!”

Editör: Haber Merkezi