Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, basın mensupları ile bir araya geldi.

IMG_4550

Doğan, basın mensupları ile buluşmasında birçok konuya değinirken, Başkan Doğan’a hakem Mete Kalkavan ile ilgili soru yöneltildi.

Trabzonspor’un sosyal medya hesabından yaptığı “Mete Kalkavan” ile ilgili açıklama, Başkan Ertuğrul Doğan’ın PFDK’ya sevk edilmesine ve 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL’lik ceza almasına sebep olmuştu.

Bordo mavili kulübün daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımında TFF ve PFDK’nın Mete Kalkavan’a maç vermeyeceği sözünü verdiği fakat bu sözün yerine getirilmediği ifade edilmişti.


Basın mensuplarının sorusuna Başkan Doğan’ın açıklamaları şu şekilde oldu;

“Mete Kalkavan konusunda bir söz verilmişti. Gereken yapılmadı biz açıklamamızı yaptık tepkimizi gösterdik. Ocak’ta bir yaptırım yapılacağı söylendi. 5 Ocak’ta karar verilecek. Ben gerekeni söyledim o da söyledi. Bekliyoruz.

Sahada hakem hataları özellikle Trabzonspor aleyhine geldi. Başımıza gelmeyen iş kalmadı. En sonunda Mete Kalkavan, Fenerbahçe’nin VAR hakemi. Orta hakemin görmeme durumu olabilir. Ama VAR başındaki insanın onca imkâna rağmen ben görmediği kuramına inanmıyorum. Ben inanmıyorum ve böyle bir açıklama yaptım. Bir ceza yazılıyor bende bunu ödeyerek stada gittim. Benden spor şube yardımcı olmamı istediler. Ben de olurum dedim ve gittim Ecmel abi de beni kırmadı. Gittik yerimize oturduk. Ama PFDK beni disipline sevk etti. Olabilir cezası gelirse öderiz yine stada gireriz."


Trabzonspor tarafından yapılan Mete Kalkavan ile ilgili açıklamada ise şu ifadeler yer almıştı;

Başkan Doğan Üzgünüm Onursal Başkanımız Vefat Etti Başkan Doğan Üzgünüm Onursal Başkanımız Vefat Etti

"04.11.2023 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığımız karşılaşmada, yaptığı hatalarla Türk futbolunu lekeleyen VAR hakemi Mete Kalkavan, bugün bir lig karşılaşmasında görev aldı.

Fenerbahçe maçı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem kurulu, bu şahsın bir daha 'asla' maç alamayacağını kulübümüze iletmişti.

'Türkiye Futbolunu' yöneten kurumların ‘Bir daha asla maç alamayacak’ dediği bir isme 4 hafta sonra tekrar görev vermesi, bundan sonraki tüm söylem ve kararlarının niteliksiz ve güvenilmez kılmıştır.

Editör: Haber Merkezi