SIRA SENDE TRABZON

b41979dd-e41c-41c5-8e33-31bb1e1731f3

STK temsilcilerinin katılımı ile Trabzon’da bir otelde yapılan bilgilendirme toplantısı ile yürüyüş ve mitingle alakalı bilgi verildi.

IMG_4734-1

YÜREKLERE ACI DÜŞTÜ

BGC'NİN YENİ BAŞKANI BEKTAŞ OLDU BGC'NİN YENİ BAŞKANI BEKTAŞ OLDU

HAK-İŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Ülke ve insanlık olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Acılar katlanarak artıyor. İsrail tarafından dünyanın en büyük soykırım yapılırken, ülkemizde de 12 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Vatanımızı korurken  Allah katındaki en yüksek makam olan şehadet makamına erişti. Ailelerin ve ülkemizin yüreğine acı düştü. Vatanımıza, bayrağımıza, milletimize göz dikerek hainlik yapan kim varsa kahrolsun. Şehitlerimizin makamı yüce olsun” dedi. 
34f8a0dd-6241-4108-8f81-8e83c63139e6

HUKUK KURAL TANINMIYOR

Sert, “7 Ekim’de başlayan katliam ve soykırımla karşı karşıyayız. Adı İsrail olan en ilkel toplulukların dahi yapmayacağı soykırımı yapan soykırımı bazı dünya devletleri de destekliyor. İnsan hakları ve savaş hukuku hiçe sayılıyor. Hiçbir kanun tanınmıyor. Bu dünyada sanki İsrail var ve Siyonizm dünyaya hakim olmalı dercesine vahşice ve barbarca katletmeye devam ediyor. Gazze’de 27 bin kayıp var. 80 bin Filistinli çocuk şehit oldu. İçinde yaralı olan ambulanslar bombalandı, sağlık tesisleri yıkıldı. Bu bir savaş değildir” diye konuştu. 

GÜR SESİMİZLE HAYKIRACAĞIZ

Sert, “Gazze’de çocuklar hayatta kalma savaşı veriyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa Peygamberimizin bize emanetidir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ülke çapında başlatılan bu harekete destek veriyoruz. Filistin’e Destek Platformu olarak alanlarda, sokaklarda olduk. Filistinli kardeşlerimiz için ayağa kalktık. Trabzon’da bütün sivil toplum örgütlerimizle ve Mescid-i Aksa sevdalısı Trabzon’umuzda gür sesimizle haykırarak soykırımcıları lanetleyeceğiz. Her zaman zalimin ve zulmün topu güllesi karşısında haklının yanında yer aldık, almaya da devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yarın Cuma namazının ardından Ortahisar Belediyesi önünden başlayacak ve Meydan parkında son bulacak yürüyüşün ardından meydanda basın açıklaması yapılacak.

IMG_4739-2IMG_4747-1IMG_4748-1IMG_4749-1IMG_4743-2

Editör: Ömer Altıntaş