“Asırlık Bilge Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anlamak” konulu Kitap Okuma Yarışmasının Ödül Töreni bugün Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki konferans salonunda yapıldı. 

IMG_7708

Törene; Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya’nın yanı sıra Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Arsin Belediye Başkan Vekili Zeki Çin, Arsin Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, İlçe Gençlik Spor Müdürü Taner Şentürk, İlçe Tarım Müdürü Şenol Gürkan, İlçe Jandarma Komutanı Resul Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Azman, Arsin Meslek Yüksek Okul Müdürü Hasan Öztürk, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

IMG_7706-2

Başkan Dursun Ali Sakarya törende yaptığı konuşmada, “Öncelikle Trabzon Arsin OSB’mize hoş geldiniz. Herkes gibi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ‘Mesajınız Var’ kitabını ben de okudum. Sayın Sezgin’in gün içinde uzun süreler çalışması herkesin dikkatini çekmiş. Öğrencilerimiz kesinlikle bunu ulaşılamaz bir hedef olarak görmemeliler. Fuat Hocamız başardıysa sizler de başarabilirsiniz. Ayrıca yine öğrencilerimiz bilim, teknoloji ve yeni buluşlar konusunda kitabın kendilerine bir rehber gibi yardımcı olduğunu söylediler. Burada şunu eklemek isterim; kendinizi mutlaka yeni bir icat bulma konusunda sınırlamayın. Bugün dünyanın en önemli konularından biri de inovasyon. Mevcut buluşları geliştirmek en az yeni bir ürün icat etmek kadar önemli. Hatta daha önemli olduğu yerler bile var. Dolayısıyla sıfırdan bir arayış yerine, var olanı geliştirmek belki de enerjinizi daha verimli harcamanızı sağlayabilir. Tüm öğrencilerimiz, geleceğimizi yetiştiren öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyorum. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi olarak her zaman, her şartta sizlerin yanındayız. Her an kapımız sizlere açık, başımızın üstünde yeriniz var. Bu projede emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

IMG_7705-3

Çal Mağarasının Otopark Sorunu Çözülüyor Çal Mağarasının Otopark Sorunu Çözülüyor

Arsin Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ ise yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılı Profesör Doktor Fuat Sezgin yılı olarak ilan edilmişti. O gün başladığımız projeyi bugünlere dek sürdürüyoruz. İlçemizde öğrenim gören çocuklarımızın hepsi bu projeden faydalandılar. Sayın Başkan Dursun Ali Sakarya, 2018 yılında hiçbir karşılık beklemeden bu proje için bizlere destek oldu. Fuat Sezgin’in kitabını bastırarak öğrencilere dağıtmamızı sağladı. Ardından Arsin OSB olarak bu yılki yarışmamızın ödül törenini karşıladı. Sizlerin huzurunda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yine bu yarışmayı düzenlerken bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve kıymetli daire amirlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi. 

Programın ardından Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Dursun Ali Sakarya, programın hazırlanması ve sürecin yönetilmesinde emeği geçen öğretmenlere plaket verdi.

Arsin Kaymakamı Ömer Sirkeci de Başkan Dursun Ali Sakarya’ya kitap okuma yarışmasına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi