Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, bugün Trabzon basını ile bir araya geldi. 
Lokma Tatlı Dünyası’nda yapılan toplantıda, Aktürk, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 
Türkiye’de 50 bin 412 muhtarı temsil eden Aktürk, özetle şu ifadeleri kullandı: 

IMG_9528

Amaç şu: Memlekete hizmet etmek. Herkesin duygu ve amaçları vardır. Biz bugün varız, bizden önceki büyüklerimiz nerede? Yoklar. Ama bu memlekete hizmet edenler iyi olarak anılıyor . Benim de amacım şu: Gelecek nesillerde, “böyle büyüklerimiz vardı, böyle hizmet etmişler Trabzon’a” diye anlatmaları. 

Eğe biz bir olursak, kol kola girebilirsek güçlü oluruz, yıkılmayız. 
Türkiye Muhtarları El Ele Projesinde, Doğu ve Güneydoğu’dan hiç dışarı çıkmamış, Hakkari’den, Ağrı’dan, Şırnak’tan Çanakkale Şehitliğine getirdik. Bu geziden bir tane anektod var: Hakkari’de muhtarım koluma girdi. “Ya başkanım, Allah devletimizden razı olsun” dedi. “Ben buraya donanımlı rehberlerin ifadeleriyle dinlemeden, ‘Hakkari bizimdir’ dediğinizde ben kızıyordum. Ama ben geldim gördüm ki, burada atalarımız dedelerimiz omuz omuza şehit olmuş. Bana ne kadar anlatırsa anlatsın, bu duyguyu anlayamazdım. Ama geldim, gördüm, yaşadım. Şimdi şunu söylüyorum: Hakkari, Çanakkaleli’nindir, Çanakkale benimdir. Hakkari, Trabzon, Trabzon Hakkari’de” 

c38397a5-1ae8-45c9-aa34-391d22f08849

MUHTARLIĞI BIRAK DİYENE KADAR DEVAM EDECEĞİM
Bu şehirde ufak tefek şeyler olabilir. Onlar önemli değil. Önemli olan memleket meselesidir. Trabzon’da huzur varsa, Türkiye’de vardır. Ama Trabzon’da huzur var, Türkiye’de yoksa, Trabzon’daki huzur, huzur değildir. 
Bu memlekete hizmet etmemiz gerekiyor en üst perdeden. 

Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti Zorlu, yüksek su faturalarına dikkat çekti

Soğuksu Mahallesi’nin vatandaşı dedi ki bana zamanında, “Muhtar olacaksın” Bu vatandaş ile millet “Muhtarlığı bırak” diyene kadar devam edeceğim. 
Ama ülkeme hizmet etmek için, millete hizmet etmek zorundayız. 

Devlet büyüktür, her şeyi görür yapar. Biz seçim sürecine girdik. Artık milletin kantarına çıktık. Milletimiz seçerse herkes saygı duymak zorundadır. Benim veya muhtarların kimseyle kavgası vs. Yok. Hizmet eden başınımızın üzerine. Muhtarlar, yanlış olanı, edebiyle adabıyla söyledi. Söylemeye devam edecek. Mahallenin vatandaşı muhtarı eleştiriyorsa, muhtar buradan eleştiriyi alıp gerekli çalışmayı yapıyorsa, herkes bu çalışmayı yapacak. 
Muhtarlar icra makamı değil. 
“Ben şu asfaltı döktüm, bu betonu döktüm”e karşıyım. Hangi muhtarın asfalt şantiyesi var. Biz icra makamı değiliz, rica makamıyız. Hem devlete hem millete yardımcı oluruz. 
Devletin ve vatandaşın gözcüsü ve sözcüsünüz. Seçim sürecine giriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız, bu şehre projeler yaptı. 
Yapımı icrası, tabiki devletimizindir. Biz nerede durduğumuzu, ne dediğimizi bilmemiz gerekiyor ki, şükürler olsun bu edep, adap bizlerde de var. 
IMG_9528

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARIN AÇIKLANMASI… 
Herkes özgürdür. Kimsenin dayatması olmadan, her hangi bir siyasi kaydı olmadan… Halbuki mahallede muhtar, herkesin oy verdiği, gönül birlikteliğinin temsiiyetiir. 
Muhtarların tarafı olmaz. Olmamalı da.. Ama şunu söyleyeyim: biz doğru gördüğümüzü, her zaman söylüyoruz. Bize sorulan sorulara da elbette cevap vereceğiz. Bize fikir danışmanlara, fikrimizi, ayrım yapmaksızın, herkesi kucaklarız…

Editör: Haber Merkezi