Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da aday adaylarını ve teşkilatlarını gençlerden oluşturan Ak Parti yerel seçimlerde yarışacak aday adaylarının gençlerden oluşması önem kazanmaya başladı.

IMG_2507-1

Trabzon'da uzun yıllardır Ak Parti'nin Üniak ve Gençlik Kollarında partisinin birçok kademesinde görev yapan 24 yaşındaki Mustafa Bayburt, Ak Parti Ortahisar Belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Kalabalık Ak Partili genç arkadaşları ile birlikte Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığına gelen Mustafa Bayburt, aday adaylığı dilekçesini Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi'ye sundu.

Ardından da gazetecilere açıklamada bulunan 24 yaşındaki Mustafa Bayburt, seçim maratonunun başladığını hatırlatarak, Ak Partinin  evlatları olarak bu maratonda gençliğinden aldığı enerji ile Ortahisar Belediye Meclis Üyeliğine Aday olduğunu söyledi.

Açıklamasında sadece kendisinin değil öğrencinin, genç çalışanın, genç işsizin, genç esnafın ve bütün gençliğin adayı olduğuna vurgu yapan Ortahisar Belediye meclis üyesi aday adayı Mustafa Bayburt  şunları söyledi:

“Bu adaylık sıradan bir adaylık değildir. Bu adaylık sadece Mustafa Bayburt adına yapılan bir başvuruda değildir; bu adaylık genç öğrencinin, genç çalışanın, genç işsizin genç esnafın ve bütün gençliğin adına yapılan bir adaylıktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘bütün ümidim gençliktedir’ diye özellikle vurguladığı gençliğin adaylığıdır. Bunun için biz ‘gençliğin sorunlarının yerelde çözülmesi gerektiğine olan inancımızla’ bu göreve talibiz. Yerel yönetimlerde gençliğin başarısını göstermek için bu göreve talibiz. 

Kıymetli Ak Partim ve aile büyüklerimizden edineceğimiz tecrübelerle bu sorunların üstesinden geleceğimizden hiç kimsenin endişesi olmasın. Yağmur çamur demeden partisinin bayrağını asan, broşürlerini dağıtan gençliğin, bugün bunları talep ediyor olmasında, emeklerin yanı sıra Ak Partiyi gençleştirmek isteyen Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Nitekim gençlerimize olan güvenimizi, göreve geldiğimizde seçilme yaşı 30 iken bunu 25'e, ardından da 18'e düşürerek gösterdik. Gençlerimizin potansiyelini en üst seviyede kullanabilmesi için her alanda kendilerine destek olduk. Gençlik merkezlerimizi bu amaçla kurduk ve ülke sathında yaygınlaştırdık” söylemi boş değil . 

Trabzon'da 1 Mayıs'ta bu yollar kapalı Trabzon'da 1 Mayıs'ta bu yollar kapalı

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyesi ve Mimar olarak memleketim için daha faydalı ve şehrimize katma değer sağlayacak hizmetlere doğrudan ve dolaylı katılım göstermek adına Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurumu  İlçe Başkanlığımıza yapmış bulunmaktayım. Yapılan başvurular arasında en genç aday adayı olarak çıkmış olduğum bu heyecanlı ve önemli yolculukta desteklerini esirgemeyen İl Başkanımız SEZGİN MUMCU'ya, İl Gençlik Kolları Başkanımız MAHMUT ÇAVUŞ'a, İlçe Başkanımız SELAHADDİN ÇEBİ'ye, teşkilat mensuplarımıza, aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı eylesin..

Editör: Ömer Altıntaş