TRABZON

15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali başlıyor

15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali, yarın düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak

Trabzon'da bu sezon 15'incisi düzenlenecek "Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali"nde Türkiye dahil 12 ülkenin tiyatro topluluğu, 16 oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünce Trabzon Devlet Tiyatrosu organizasyonunda 2-15 Mayıs'ta düzenlenecek "15. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali''ne, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, Macaristan, Portekiz, Gürcistan, Moldova, Tunus, Moğolistan, KKTC ve Rusya'dan tiyatro toplulukları katılacak.

Festivalde ayrıca Trabzon'un yanı sıra Bursa, Erzurum, İstanbul, Antalya ve Adana Devlet Tiyatrosu da oyun sahneleyecek.

Festivalin ilk günü 2 Mayıs'ta Fransa'nın Miss O'Youk Tiyatro Topluluğu "C-cedille" adlı çocuk oyununu saat 15.00'te Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde ücretsiz sahneleyecek.

Aynı gün Rusya'nın Mr. Pejo'nun Gezgin Kuklaları topluluğu "Mutabor Sirki" adlı oyunu saat 15.00'te Zağnos Vadisi'nde, Fransa'nın Les Goulus Tiyatro Topluluğu ise "Atlılar" adlı oyunu saat 21.00'de Marina Alanında tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Festivalin ikinci gününde Macaristan'ın Stüdyo Tiyatro Topluluğu "Romeo ve Juliet" adlı, üçüncü gününde ise Moldova'nın Eugene Lonesco Tiyatrosu "Godot'u Beklerken" adlı oyunu saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde sahneleyecek.

Aynı gün, Rusya'nın Mr. Pejo'nun Gezgin Kuklaları topluluğu "Mutabor Sirki" adlı oyunu saat 18.00'de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde oynayacak.

Adana Devlet Tiyatrosu, 5 Mayıs'ta "Bir Köpek, Bir İnsan, Bir Ağaç" adlı oyunu, Trabzon Devlet Tiyatrosu ise "Parkta Güzel Bir Gün" adlı oyunu 6 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde sanatseverlerin beğenisin

Antalya Devlet Tiyatrosu, "Barış Çiçeği" adlı çocuk oyununu 6 ve 7 Mayıs'ta 10.30-13.30 saatlerinde Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde minik seyircilerle paylaşacak.

Tunus'un El Teatro Tiyatro Topluluğu "Sıfır Noktası" adlı oyunu 7 Mayıs'ta saat 20.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde oynayacak.

Etkinlik kapsamında müzik dinletisi, çeşitli film gösterimleri ile yetişkin ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Ressam Abit Güner ve öğrencilerine ait karma resim sergisi 2 Mayıs'ta ziyarete açılacak. Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde yer alacak sergi, 10 Mayıs'a kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.